TESTEN - SAFARI - KROKODILLEN 3XMaria Tryti Vennerød

Blendwerk har gleden av å presentere 3xenaktere av Maria Tryti Vennerød til én helaftens forestilling!

TESTEN: En mann, en ung jente og en farskapstest.
SAFARI: En urovekkende og makaber kamp finner sted i en dyrehage.
KROKODILLEN: Celine Beatrice må dessverre ta høna si av dage.

I TESTEN og SAFARI viser Maria mannen, som på ulike nivå kommer til kort med sine gamle roller i en ny verden. I KROKODILLEN er det kvinnen som i sin mangel på grep om egen skjebne ofrer sin frihet og identitet på kjærlighetens alter. Enakterne belyser maktstrukturer og maktforhold og hvordan de samme menneskelige mekanismer kan gjøre seg gjeldende både privat og i politisk sammenheng. Vi ser enkeltmenneskets møte med forskjellige maktstrukturer og kampen for å ta eierskap over sitt eget liv i et samfunn som legger sterke føringer for hvordan man kan leve.

Blendwerk gjør med dette sin tredje produksjon på like mange år. De første to var kritikerroste BACKFISH av Kari Brænne om jenter og vold, og teaterkonserten VILJA om fattigdom i det moderne Norge. Maria Tryti Vennerød har skrevet teaternovellen SAFARI spesielt for gruppen med global fattigdom som overskrift.

Siden debuten 2002 med MEIR ved Det Norske Teateret, har Maria Tryti Vennerød vært en av Norges viktigste unge dramatikere. Med forestillinger som FRANK og TA MEG PÅ VENGENE, samt deltagelse ved Dramatikkfestivalen i 2002, 2004 og 2006, har hun etter hvert befestet sin posisjon i teaternorge. I 2005 fikk hun Ibsenprisen for stykket DAMA I LUKA , og i 2007 ble hennes SAFARI fremført av Blendwerk ved Norsk Dramatikkfestival som eneste gjestespill.

Regi: SAFARI og TESTEN: Mads Jørgensen

Regi: KROKODILLEN: Terje Ranes

Skuespillere: Silje Breivik, Monica Borg Fure og Terje Ranes

Lyd/Musikk: Mads H. Jørgensen, Jørgen Rief og Marius Kolbenstvedt

Scenografi: Mads H. Jørgensen, Monica Borg Fure, Helge Rinnan og Terje Ranes

Lys: Helge Rinnan

Forlag: NORDISKA STRAKOSCH TEATERFÖRLAGET APS, København.

Foto: Mads H. Jørgensen

Legg til ekstern kalender…