Janniche Dyrø "Urban Reflections" umanipulerte fotografier og video

[Bilde]

Janniche Dyrø er utdannet ved The School of the Art Institute of Chicago
Hun arbeider med foto, maleri, og video og har tidligere stilt ut i Chicago, Kansas City, Hamburg, Stockholm og Oslo.

I det vi navigerer gjennom urbane miljøer kan kaoset av mennesker og trafikk forsterke vår desorientering. Derfor trenes våre sanser til å fokusere på det som kun er viktig informasjon og filtrerer bort det vi oppfatter som visuell støy. Abstrakte versjoner av det vi ofte oppfatter som virkelighet finnes overalt i våre omgivelser.

Fotografiene i “Urban Reflections” utforsker representasjoner av virkeligheten der speilinger og visuelle dobbeltsignaler kommuniserer livet i storbyen. I denne serien har fotografen valgt å fokusere på nettopp det ukjente og har oppsøkt situasjoner som skaper bilder i skjæringspunktet mellom virkelighet og fiksjon, dokumentar og fortelling. “Urban Reflections” víser oss en annen side av byen, den som eksisterer, bare vi ser godt nok etter.

Et fremtredende element i fotografiene er det flerdimensjonale rommet som oppstår ved at omgivelsene reflekteres i hverandre. Når lyset står riktig kan, i enkelte tilfeller, alt smelte sammen og den såkalte virkeligheten synes mer tranparent, abstrakt og metaforisk.

Fotografiene er umanipulerte og uten dobbel eksponering eller lang lukkertid. Dette er urbane landskap slik vi ikke er vant til å se dem og ment til å åpne opp for oppdagelser og opplevelser av det uvirkelige i enhver situasjon.

Vi har gleden av å invitere til utstillingen
“Urban Reflections”
fra 17. januar-3. februar 2008

Legg til ekstern kalender…