Bobby McFerrin

Bobby McFerrin – Den unike stemmen

Få gjør som Bobby McFerrin: går på scenen alene, kun med instrumentet han er født med – stemmen. Ved hjelp av sin velutviklede vokale teknikk skaper han rytme, tryller fram strofer, hopper mellom oktaver og utforsker musikken.

I dag ruver Bobby McFerrin blant de ypperste mannlige sangerne i verden innen moderne musikk. Han ble født i New York i 1950. Både moren og faren var operasangere, men selv bestemte han seg først som 27-åring for å bli sanger. Etter å ha smarbeidet med folk som Jon Hendricks og Wynton Marsalis, kom debut-plata “The Voice”. Den er en aldri så liten milepæl i musikkhistorien. Siden har han levert flere fremragende innspillinger, og er kjent som en fantastisk formidler.

Verden ble for alvor oppmerksom på ham gjennom låten “Don’t worry, be happy”, 1988. Den fengende låten kan står som symbol på det McFerrin søker: Den enkle, positive, geniale melodien. Folkets musikk.

Her i Stavanger Konserthus kunne publikum oppleve denne flotte artisten under MaiJazz i 2008. Den gang var det stappfullt, og vi gleder oss til å ønske både Bobby McFerrin – og hans publikum – tilbake.

Legg til ekstern kalender…