Ståoppjazz - Kiruna

Våren 2005 satte Kiruna en sluttstrek for vårens StåOppJazz på et vis som de fleste av dengangs konsertgjengere vil huske som et groovy tordenvær på hjul, og galopperende musikalsk apokalypsestemning. Historien gjentar seg, og takk for det! Det er med dårlig skjult stolthet at vi presenterer Kiruna som åpningen av årets StåOppJazz 2008!

I mellomtiden har Kiruna vært til seters og gjort seg ende fetere: de kom med en ny plate høsten 2007 og et fra før av rikt og mangfoldig lydbilde har fått flere ben å gå på. Kiruna ankrer opp i sent ’60 og tidlig ’70 og gir sin hyllest tiljazztradisjoner som eksperimenterte med jazz i vill flørt med andre musikkgenre. Funky så det holder med en progresjon og underliggende råskap i sitt uttrykk som ikke tillater tilhørerne et øyeblikk fred. Jazzrocken
knytter sammen, for mange, det beste fra to verdener, med rockens kraft og
jazzens improviserende galskap. Med en slik sammenblanding av ild og petroleum blir det utløp for en kraft, som Kiruna både på sin debut “Irun” og fjorårets plate ”Tarasarus” med merkelappen støy-psykedelisk-fri-rock, får det til røske i indre organer samtidig som det rykker i ”groove-foten”.

Flere av gutta har tidligere vært med i flere rocke- og jazzorkestre. Samt
at Kåre Christoffer Vestrheim omtales som en av norges superprodusenter med
flere av de siste års bestselgere på samvittigheten, deriblant Marit Larsen, Jaga Jazzist, Gåte, Shining og Hanne Hukkelberg for og nevne noen, og som deltakende
studiomusiker på et større antall norske utgivelser de siste år. At han også
er en habil jazzmusiker har aldri vært noen hemmelighet, men det er kanskje
først i Kiruna det virkelig har kommet for dagen. I tillegg til trioen Vestrheim, Tofte og Dahlen, så krydres kveldens lydbilde ytterligere av ex-Gluecifer gitarist Rolf Yngve Uggen, som også deltok på innspillingen av den forrige skiven.

Kiruna er et band som nekter å settes i noen musikalsk bås, og i forhold til på plate trår Kiruna enda hardere til når det opptres live. Lørdag 26 januar 22:00 kommer beviset: Thor hadde sin hammer, Kiruna har sitt groove; det kommer til å buldre fra bass, tordne fra trommer og syde fra fender rhodes i det et musikalsk monster i full firsprang får utløp for sin energi gjennom et musikalsk kraftbrygg som kommer til å klistre på et kronisk glis på mang en musikkelsker.

Velkommen til StåOppJazz våren 2008!

NB: Dørene åpner kl20.00, konserten starter presis kl21.00!

Legg til ekstern kalender…