Åpent Forum presenterer: Bjørn Bjarre

Bjørn Bjarre arbeider med skulptur, installasjon og tegning. Siden 1995 har han laget en serie arbeider i plastelina og diverse materialer under headingen “Abstrakt Følelse”, og det er blant annet arbeider fra denne serien han for tiden stiller ut på Kunstnerforbundet.

“I Bjarres forskjellige prosjekt kan man se en familielikhet. Uten at de oppleves som gjentagelser av seg selv opprettholder verkene en felles tilstand og stemnings-sfære. Det foregår en argumentasjon mellom bestanddelene. Sammenstillingene balanserer mellom å være belærende, selvsikre, poengterte, naive og sårbare. Bevegelsen fra det intuitive til det konstruerte medfører et sansebedrag, en veksling mellom det språklige og språkløse – det faste og flytende. Forvandlingene kan sammenlignes med alkymi, der kombinasjoner og blandinger skal føre frem til prima materie – til opplysning. Det at opplysningen noen ganger bare rammer den som utfører handlingen eller som finner svar i de konstruerte systemene gir arbeidene en autistisk klang. Det er modig å ivareta en slik hermetisk holdning, og dermed inkludere en viss mystikk, samt benytte seg av fangende symboler og referanser.”

- Elin T. Sørensen

Bjørn Bjarre er utdannet ved Statens Kunstakademi i 1994, og han er tidligere redaktør av UKS-Forum for Samtidskunst. Han er innkjøpt av en rekke institusjoner og samlere, og har hatt en variert utstillingsvirksomhet både i Norge og internasjonalt. På mandag vil han vise dokumentasjon fra hele sitt kunstneriske virke, fra tidlige arbeider fram til i dag. I tillegg vil han vise originale artists’ books.


Kunstkritikk


Legg til ekstern kalender…