Berlin = Litteratur

Hva er det med Berlin og litteraturen? Til ulike tider og på ulike måter har inntrykk fra den tyske hovedstaden satt sitt preg på norske forfattere. Det er nok å nevne navn som Sigbjørn Obstfelder, Hulda og Arne Garborg, Gunnar Heiberg og Dagny Juel Przybyszewska.

Men hvilken rolle spiller Berlin for den norske litteraturen i dag? Dag Solstad, Lisa Charlotte Baudouin Lie og Simen Hagerup er tre forfattere med base i Berlin. De leser fra sine verker og inviteres av kritiker og forskningsbibliotekar Trond Haugen til en samtale om Berlins personlige og historiske betydning for deres forfatterskap. Det vil også bli åpnet for spørsmål fra salen.

Dag Solstad er romanforfatter og essayist. Hans siste roman er Armand V.: fotnoter til en uutgravd roman (2006). Lisa Charlotte Baudouin Lie er lyriker, romanforfatter og medlem i teatergruppa Sons of Liberty. Hun debuterte som lyriker i 2000 og hennes siste bok er romanen Armløs slår tilbake (2005). Simen Hagerup er prosalyriker og kritiker. Hans debutbok er Absolutt alt (fra abaksograf til årringer) (2004).

Arrangementet begynner kl. 19, og på forhånd blir det omvisning i utstillingen ”Jeg har en koffert i Berlin” kl. 18.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…