DET VAKRE I DET FORBUDTE

Performance kl 13: Et møte mellom kunstneren Marit Roland og hennes modell, den profesjonelle stripperen Julianna Skartland, som har tatt til orde for at stripping er kunst.

videopresentasjon1
videopresentasjon2

Marit Roland arbeider med tusj, kull og blekk, og studerer ved Kunstakademiet i Trondheim. Når hun jobber er prosessen og ideen like viktige som det visuelle sluttproduktet, og hun velger teknikk ut fra temaet som skal formidles. Arbeidene blir ofte til i en iscenesatt situasjon der hun konstruerer fiktive virkeligheter, men med en stripper som modell har Roland portrettert et høyst reelt miljø:

Stripping bygger på fantasier og uvirkelighet. Det som tradisjonelt sett er erotikk og nakenhet mellom to mennesker blir her iscenesatt, og kvinnen er den aktive parten. Til tider kan det likevel bli noe nedslående og livløst over det tilsynelatende forføreriske.

“Jeg har valgt å inkludere selvportretter i denne serien fordi jeg også har vært en tilskuer. Hva som er motivasjonen for å titte skaper ingen fritak. Jeg er også en betrakter. Vi er alle betraktere.”

Legg til ekstern kalender…