RUDY RICCIOTTI - FORELESNING OAF

Rudy Ricciotti – vinner av Department for Islamic Art – Louvre Paris

Ricciotti praktiserte på 80-tallet en “hedonistisk” form for arkitektur; -en undersøkelse av romlig og formalt begjær. Mens hans tidlige arbeider karakteriseres av en radikal, formglad, bekymringsløs og energisk tilnærming til faget, ble arbeidene hans på 90-tallet i høyere grad preget av en kritisk, radikal holdning til samtiden og dens arkitektur. Bygningene hans ble etterhvert strengere og mer funksjonelle, og benytter seg av minimalistiske og lavteknologiske løsninger. Ricciotti er i disse arbeidene inspirert av blant annet Arte Povare – en italiens kunstretning som på 70 tallet fokuserte på bruk av enkle og fritt tilgjengelige objekter i kunstproduksjonen.
Ricciottis konseptuelle grep oppstår i spenningen mellom det positive og det destruktive. Kulturell interaksjon/kollisjon og ulike sosiale handlingsmønstre inspirerer Ricciotti, som betrakter sammenblandingen av fattigdommens estetikk og primitiv teknologi som sentrale kreative faktorer. Rudy Ricciotti`s arkitektur utgjør narrativer som bryter ned våre vante forestillinger om rommet, alltid sett fra en fortolkende og spørrende ståsted.

Rudy betrakter arkitekturen som en mulighetenes konfliktsone; hvor blandingen av det minimale og det ekspressive, det skjønne og det stygge bringes sammen og kulminerer i en arkitektur som Ricciotti kaller “impure” – uren.

slik er det..

Legg til ekstern kalender…