Kom!

Urpremiere på Torshovteatret 24. februar 2007. Nypremiere på Amfiscenen fra 30. januar 2008. Av Øystein Røger, Per Olav Sørensen og Øyvind Berg. Tekster og melodier av Allan Edwall. KOM! er et samarbeid mellom Nationaltheatret og POS Theatre Company.


I KOM! går Heddapris- og Kritikerprisvinner Øystein Røger inn i Allan Edwalls univers. Edwall (1924-97) var en av Sveriges mest kjente og kjære skuespillere, som med rette kunne kalle seg både skuespiller, regissør, forfatter, dramatiker, komponist og teatersjef – som først etter at han fylte 50, slo til og ga ut fire plater med egne viser.

En mann stanser opp. Han er kommet litt over halvveis. Litt over halvveis i livet. Han ser tilbake på sitt liv med vunnen klokskap, og framover med nødvendig humor. Han maler musikalske bilder av sex, kjærlighet, samlivsbrudd, barndom, fylla, nærhet, håp, hemningsløst liv og alderdom.

På Allan Edwalls eget Teater Brunnsgatan Fyra, trakk forestillingen fulle hus med begeistrede tilskuere. Også pressen og teatersjef Kristina Lugn var svært fornøyde.

“Dette er det beste vi har hatt på Brunnsgatan siden Allan døde”, sa teatersjef Kristina Lugn til pressen etter å ha sett “Kom!”.

Svenska Dagbladet skrev bl.a. dette:
" Det er et dyptloddende portrett av et menneske utgått fra Edwalls svarte tekster. Hovedpersonen og eneste skuespiller, Øystein Røger er en lysende skuespiller. (..) Forestillingen vil huskes lenge!"

Forestillingen er nå også invitert til Litauens hovedstad Vilnius og den prestisjetunge teaterfestivalen SIRENOS i september 2008. Den verdenskjente litauske regissøren Oskaras Korsunovas så “KOM!” i Stockholm og inviterte forestillingen til neste års SIRENOS-festival som han er kunstnerisk ansvarlig for.

Forestillingen varer ca 70 minutter



«ekte og inderlig, med sår innsikt, stor humor…fenomenale arrangementer»
AFTENPOSTEN

«Vemodig og frastøtende, morsom og trist»
DAGSAVISEN

«Øystein Røger overrasker og imponerer»
KLASSEKAMPEN

«En gnistrende forestilling. Løp og kjøp!»
KULTURSPEILET

Legg til ekstern kalender…