Sweeney Todd- The demon barber on Fleet street premiere

Benjamin Barker kommer hjem til London etter 15 år i fengsel, uskyldig dømt. Han sverger hevn over dommeren som ødela livet hans, og sammen med fru Nellie Lovett lager Barker oppskriften på en makaber suksess: tett barbering og paibaking

Benjamin Barker har sittet 15 år i fengsel på den andre siden av kloden. Han rømmer tilbake til London og sverger å ta hevn. Under dekke av å være Sweeney Todd vender Barker tilbake til sin gamle barbersalong over fru Lovetts paibakeri. Han sikter seg inn på dommer Turpin, som sammen med sin ondsinnede håndlanger, Beadle Bamford, forviste Barker basert på falske anklager. Så frarøvet de ham hustruen Lucy og den lille datteren.
Når en konkurrerende barberber, den jålete italieneren Pirelli, truer med å avsløre Sweeneys ekte identitet, skjærer Todd strupen over på ham. I villrede over hva de skal gjøre med liket, ser fru Lovett krisen som en mulighet til å få fart på den magre forretningen; hun foreslår å fylle paiene med menneskekjøtt.
Sweeney oppdager at dommeren svermer for Johanna, Sweeneys datter som er blitt en tenåring med dommeren som verge. Som fange i eget hus blir Johanna en dag oppdaget av Anthony, en ung sjømann som reddet Sweeney fra havet. Anthony faller pladask, og sverger å redde Johanna og gifte seg med henne.
Imens er fru Lovetts paier blitt berømt i London. I takt med suksessen drømmer hun om å bli respektabel og leve et liv ved sjøen med Sweeney som ektemake og Pirellis tidligere assistant Toby, som hun har tatt til seg, som sin adopterte sønn.
Men Sweeney tenker bare på hevn, og det vil koste ham dyrt.

“Sweeney Todd” har vunnet to Golden Globe-priser, for beste mannlige hovedrolle og beste musikal eller komedie.

En makaber suksess på scenen
Historien om den hevntørstige barbereren i London har versert i mange former siden 1800-tallet, men den største kommersielle suksessen har komponisten Stephen Sondheim hatt. Hans versjon på Broadway hadde premiere i 1979, og ble spilt nærmere 600 ganger….!

Legg til ekstern kalender…