A high wind in Jamaica - Tekstworkshop på NSS

Grip den unike sjansen til å få jobbe med adopsjon av roman til scenetekst, av noen som har stor erfaring på dette området. Workshopen vil bli holdt av det engelske stjernelaget regissør Suzy Graham- Adriani og dramatiker Bryony Lavery.

Workshopen vil ta utgangspunkt i Laverys adapsjon av Richard Hugehes roman, ”A high wind in Jamaica”. Boken er et eventyr, en psykologisk nedbrytning av barndommens uskyld, en feberfantasi, et skarpt og usentimentalt portrett av barndom og makt, og i tillegg til alt dette en dose blodige sjørøverkamper! Lavery har allerede adaptert boken for radio og et cast med bl.a. Keira Knightly for noen år siden. Adriani omtaler teksten som et stort, komplekst og karakterfylt epos, men hva må til for at den skal bli godt og drivende teater?

Workshopen vil bestå av improvisasjon, undersøkelse av teksten og en båttur (!) for å få den rette stemningen! Det vil jobbes en god del fysisk ettersom det å være ombord i en båt er veldig sentralt. Det er mulig at kurset avsluttes med en full lesning, eller en liten smakebit for et invitert publikum.

Ettersom Lavery og Adriani bruker ”A high wind in Jamaica” som utgangspunkt for workshopen, må alle deltagere ha lest boken på forhånd. Et eksemplar av boken inngår i kursavgiften, og den kan hentes på senteret etter at avgift er registrert betalt.

Lavery og Adriani ønsker at hver av deltakerne på forhånd har tatt stilling til følgende;

- Hvilken karakter i romanen man identifiserer seg minst med.

- Hvilken karakter i romanen man identifiserer seg mest med.

Tid: 26. – 29. mai, 10.00 – 16.00 alle dager.

Sted: Norsk Skuespillersenter, – Prøvesalen

Deltagere: 15 – 20 stk.

Kursavgift: 1000, – (inkl. Bok)

NB: Workshopen vil bli holdt på engelsk

Legg til ekstern kalender…