Dansens Dag 29.april (+ utvidet feiring i forkant)

At det kribler i bein og armer er et sikkert vårtegn. Hver vår springer flere tusen dansere i alle aldre og nivå ut i full blomst over hele landet – og i resten av verden, for å feire Dansens Dag 29. april.

Dansefeltet er kanskje det kunstfeltet som preges av størst bredde- dansen bringer mennesker sammen på tvers av ulike kulturer (i dansen er det alltid mangfoldsår), og det finnes et utall stilarter man kan se på eller velge å slå seg løs i på egenhånd. Dansens Dag, som arrangeres av Danseinformasjonen for 9. gang her i Norge, feires i år i mange dager, fra 25.- 29. april og det er arrangement over hele landet. Barn og voksne, profesjonelle og amatører, fra klassisk ballett via tango til hiphop og magedans- alt er representert og vil kunne oppleves fra gater, torg og scener over hele landet. Aktiviteten på landsbasis er høy, og i år har danseentusiaster ekstra mye å feire med åpningen av både Dansens Hus og Den Norske Opera og Ballet, fjorårets nyetablering Regional arena for samtidsdans i Sandnes, og midlene DansiT (dans i Trondheim) har fått i støtte til dansesal i nytt kulturhus på Svartlamoen.

Bli med på feiringa hvor enn du befinner deg eller arranger din egen Dansens Dag til full musikk på stuegulvet. Det fulle programmet ligger på nett- se under.

Legg til ekstern kalender…