Sykkelaksjon i Oslo

I Oslo er det dessverre ikke lagt særlig godt til rette for sykling. Innenfor Kirkeveiringen fins det omtrent ikke sykkelstier som er fysisk atskilt fra kjørebanen og fortauet. Syklistene kastes ut i biltrafikken og må kjempe seg til en plass i en kø av bilister. Alternativet er å bruke fortauet til sjenanse for fotgjengerne. Å bruke sykkel i Oslo er for mange en risikosport. Samtidig vil bedre forhold til syklistene gi mulighet for mosjon og velvære og bidra til å redusere støy og luftforurensning.
Sykkelaksjonen gjennomføres i samarbeid med Syklistenes Landsforening og Miljøagentene. Oppmøtet skjer i tidsrommet kl. 1100-1300 på følgende steder:

Bygdøy: Parkeringsplassen ved Folkemuseet

Makrellbekken: Utenfor Njårdhallen

Ullevål Haveby: Damplassen

Sagene: Ved Sagene kirke

Grünerløkka: Kuba

Ved start får deltakerne utdelt kart som viser en sykkelruter som fører fram til Vestkanttorvet. Sykkelrutene er dessuten merket med egne skilt. Underveis passeres 8 poster med spørsmål som skal besvares. Spørsmålene er utarbeidet av Miljøagentene og er tilpasset de yngre aldersgrupper.

På Vestkanttorvet blir det premiering fortløpende. Her har dessuten flere organisasjoner og en sykkelbutikk stands, og det blir mulig å kjøpe litt mat og drikke.

Vel møtt til en trivelig dag på sykkel!

Legg til ekstern kalender…