KHiO DESIGN 08

Kunsthøyskolens avgangsutstilling

Designstudentene på Kunsthøgskolen i Oslo arrangerer årets avgangsutstilling i den store utstillingshallen på Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA), Hausmannsgate 16, med åpning torsdag 5. juni kl. 18.00. Utstillingen presenterer arbeider fra avgangsstudentene innen kles og kostymedesign, illustrasjon, grafisk design, interiørarkitektur og møbeldesign. Onsdag 4. juni kl. 18.00 arrangeres det moteshow der avgangsstudentene på kles og kostymedesign viser sine kreasjoner.


Gjennom utstillingen ønsker studentene å nå representanter fra bransjen, møte potensielle investorer, samt å vise et allment publikum hva deres utdannelse innebærer. Dagens unge designere har en unik evne til å se på seg selv, sitt arbeid og sin plass i samfunnet. Ikke bare som et svar på spørsmål om form, fasong, stil og problemløsning, men som “formidlere av strategisk tenkning”. Som strategiske aktører, er hensikten å gripe inn i samfunnet når det gjelder behovene til kunder, brukere og hele samfunnet. Vi mener at det er på dette nivået at en dyp og grunnleggende samfunnsendring kan skje. I dag er det konseptet bak designen som verdsettes; hvor det kommer fra, hvilket forhold det har til sin globale, kulturelle, materielle og historiske ramme.

Hagekoloni

Både utstillingen og moteshowet blir presentert som en hagekoloni med ekte gress i felter, hvite stakittgjerder ved inngangen, trestubber som sitteelementer og klessnorer til å henge plansjer på. Allerede lørdag 31. mai kl. 10.00 blir “hagenisser” kledd i rødt plassert i området rundt Egertorget og Karl Johan, der hagekoloniens første frukter deles ut.

Fakultet for design
Fakultetet utdanner designere gjennom treårige bachelorstudier i interiørarkitektur og møbeldesign, klær og kostymer, visuell kommunikasjon og har en toårig MA i design. Dekan er Halldor Gislason.

Legg til ekstern kalender…