PrøveRommet fyller 10 år!

PrøveRommet har eksistert som en selvstendig enhet ved siden av den ordinære driften til BIT Teatergarasjen siden 1998. I 10 år har PrøveRommet vært en unik og viktig aktør i det bergenske og vestlandske kunst – og kulturliv med sin tverrestetiske, multikunstneriske og grenseoverskridende profil. Den 28. april vil vi markere at PrøveRommet fyller 10 år i 2008 ved å lage en stormønstring i Teatergarasjens teatersal. Kunstnere og artister som har bidratt i løpet av den tiden PrøveRommet har eksistert, har blitt invitert, noen er ferske i PrøveRommet-sammenheng. Noen vil gjøre nye prosjekter, andre vil gjøre ønskerepriser. Det vil bli en feiring med utstillinger, live-innslag, fest, moro og kanskje en overraskelse. En spiselig skulptur, gameboymusikk, en speilsykkel, underfundige univers, viser fylt av kjærlighet, støy til krampa tar deg, en hyllest til ungdommen og tekno, er noe av det som kan oppleves på denne bursdagsfeiringen.

ballongbilde

Velkommen!!!

¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤ ¤¤¤¤

Program:

  • Members Club. Til 10-årsjubileet har Members Club alliert seg med %{color:red}Borghild Rudjord Unneland% om å lage en kakeskulptur for den spesielle anledningen. Som det internettske orakelet forklarer (kilde: www.wikipedia.org) ; En kake er en konditorivare som vanligvis brukes som festmat. Kaker er som regel søte, kan være laget av mange forskjellige ingredienser, og finnes i veldig mange typer. For eksempel har man bløtkake av blant annet krem, krokankake av blant annet krokan, sjokoladekake som lages av store deler sjokolade, og pepperkake som tross navnet ikke inneholder mye pepper. Det er tradisjon i Norge under fødselsdager å servere bløtkake med jubilantens navn og en bursdagshilsen påskrevet. Med tradisjonen i den ene hånden og kakespaden i den andre, håper vi på å skape en minneverdig kakefatalskulptur som kan lede an i feiringen og sette det riktige krempreget i mangt et ansikt gjennom kvelden!
  • Stefan Törners ”spegelcyckel”. Fjorårets Meteorkunstner er tilbake på PrøveRommet, og bidrar med et verk fra festivalutstillingen ”Innocentia”. ”Det är ett interaktivt verk som uppmanar till användning. Skylten på cyckelstället säger FOR USE ONLEY och syftar på användningsområdet av konst som objekt.”

Stefan Törner

  • Dr. Døv aka Barabass har det gøy med støy – og dette kan bli det siste du hører!
  • Leo Preston: “Den kulturelle regnfrakken”. ”Jeg jobber med et nytt prosjekt hvor hoveddelen av researchen vil bestå av et ungdomsprosjekt – det jeg skal vise på PrøveRommet er noe som reflekterer over problemstillinger ved samfunnet som har blitt spesielt tydelige for meg etter hvert som jeg har vært på forskjellige seminarer og møter i forbindelse med ungdomsprosjektet. Det er også en hyllest til ungdommen, og en “finger” til “det skikkelige” (den norske oppfatningen av “det skikkelige” er etter min mening et grunnleggende problem i dette samfunnet).”
  • PrøveRom-veteranen %{color:red}Kristian S. Hæggernes% leser nye og gamle dikt. Han har akkurat fått klarsignal for ny bok, og vil feire med å lese litt i Teatergarasjen.
  • det Mögels spiller et lite utdrag fra forestillingen: Kafé Plankton. Forestillingen ble sist vist på Det Åpne Teater i Oslo i mars i år. ”Året er 2009, og verden er annerledes. En stor pest har herjet og det fins kun to jenter igjen på jorden. I en nedlagt hall prøver de å skape en ny verden; et nytt håp. Håpet kaller de Miraklenes by. En by kun for fertilitetsforskere og astrofysikere. Etterhvert som illusjonen slår sprekker, graver de seg dypere ned i en underverden av desperat fantasi. Velkommen til Kafé Plankton.”

kafé plankton

  • NONcompany vil presentere ”Advice for a safe return”.
  • Linda Soh Trengereid: “Sirens”- del av maleriinstallasjon. Maleriene tar utgangspunkt i egne foto og består av akrylmaling på tapet med mikrofonstativ og lyspærer. “Jeg jobber med å skape en kunstig ramme for portretter av ulike personligheter som jeg har et nært forhold til”. “Sirens” er en taus forestilling der jeg eksperimenterer med publikumsrollen og verkets ønske om oppmerksomhet.

Linda Soh Trengeried

  • Fokuda aka Håvard Pedersenog Marieke Verbiesen skal spille musikk, det blir gameboy og kanskje noe animasjonsaktige greier.
  • Agnes Nedregård viser ”Firenze” og ”A penny for your dreams, little girl” – performance for kamera. ”Med et nærgående, rått blikk leter Agnes fram det absurde og motsetningsfylte i vår opplevelse av verden.”
  • Eivind Salen vil gi noen høydepunkt av hva han har lest opp siste fem årene, lese de beste tekstene om igjen. Denne femårsperioden faller akkurat sammen med den der han skrev en korttekst i uka, så det er litt av hvert å velge mellom. Eivind tenker å ta frem tar to dikt og to tekster fra skattkammeret, pluss en nyskrevet tekst. Korttekstene blir favorittene ”Kvinnen uten skygge” (fra 2003) og ”Cognac” (2006), pluss ”Det er et mirakel, men det har skjedd” (2007), som rett og slett er skrevet for å bli lest opp, på Teatergarasjen, så å si.
  • ”Vi Leker Ikke Butikk”. For Knud Young Lunde er informasjonsmettede og forbrukervennlige omgivelser en rik kilde til misoppfatning, feilslutning og nonsens. Gjennom tilegnelse og reformulering av kjente formater vil han, på Prøverommet, foreslå en kobling av næringsliv og barnehage. Vi leker ikke butikk. Knud går Masterstudiet i Kunst ved KHiB.
  • Tim Tygg – To piker, vin og sang (med forkjærlighet for kjærlighet) – Johanne og Mari lager og spiller sanger, with love..
  • Thud – moving endangered space viser en ny versjon av danseinstallasjonen “Charlotta II” vist på PrøveRommet i 2006.
  • Termodress vise videoinstallasjonene ”Piracy Kills” og ”Puls”.
  • Replikk er et uavhengig tidsskrift for human- og samfunnsvitenskap, drevet av masterstudenter ved Universitetet i Bergen og Kunsthøyskolen i Bergen. Replikk #25 tar opp temaet kunstnerroller gjennom en rekke artikler som setter søkelyset på kunst, kunstnere og kunstfeltet. I tillegg lar vi et par kunstnere få boltre seg fritt i nummeret vårt i form av tekster og kunstbidrag.
    Replikk ønsker å belyse hvordan kunst står i et komplekst spenningsfelt til staten, markedet og kunstinstitusjoner.
  • Dj nylonstrømpe spiller spontan bursdagsmusikk høyst sannsynlig ispedd en del tekno fra nittitallet.
  • Trond – spiller mest soul, litt ska og 60’s garage.
  • Dj Challa spiller musikk. Hun spiller IKKE funk, esay listening, exotica, dub eller storband jazz. Swing svansen, baby!
  • Dj Møller. Rødnakken vender tilbake! Dette er siste natt med gjengen. Tiden vil fly som en pil, frukt vil fly som en banan. Hold dine hester, alan lomax. Lydia the tattooed lady møter froskemannen! Muggeband og fjellmusikk. Goddag, mann økseskaft!
  • Bevernylon – ekstremt dansbar old school støy

PrøveRommet er støttet av: Norsk kulturråd – Arenautvikling, Bergen kommune – Byråd for kultur, næring og idrett, Hordaland fylkeskommune – Kultur og idrettsavdelinga

Legg til ekstern kalender…