Utstilling: PROJECT ZAGREB Transition as Condition> Strategy>Practice

Stor internasjonal arkitekturutstilling på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

I Galleri AHO kan du frem til 30. mai se utstillingen Project Zagreb: Transition as Condition > Strategy > Practice. Utstillingen omhandler muligheter for arkitektur, urban planlegging og transformasjon av by.

Kurator for utstillingen er Eve Blau, professor i arkitekturhistorie ved Harvard University Graduate School of Design, i samarbeid med arkitekturforskeren Ivan Rupnik. Utgangspunkt for utstillingen er et studieprogram på Harvard University Graduate School of Design i 2004-2005, som involverte et samarbeid med arkitekter og akademikere i Zagreb.

Den kroatiske hovedstaden Zagreb er utgangspunkt for en historisk lesning av de endringer byen har gjennomgått. Byens ustabile politiske situasjon gjennom de siste hundre år gjør den til et egnet studie av endringsprosesser. Utstillingen presenterer et stort historisk og samtidig materiale gjennom diagrammer, modeller, tegning, fotografi og film. Gjennom lag på lag avdekker utstillingen en by i endring. Eve Blau og Project Zagreb ser i endringene et potensial for ny arkitektur basert på historisk erfaring. – ”You modify it according to the current situation and with an eye on the larger objectives of the plan. In that way you keep the city going as an open work”, sier Eve Blau. Project Zagreb bidrar til å utvikle figurer og tankemodeller for by og byutvikling.

Det er også laget en bok av materialet, og som sammen med utstillingen viser arkitektur i spennet mellom fysisk materie og abstrakte tankemodeller. Project Zagreb har slik sett relevans for byutviklingen i Oslo. Project Zagreb interesserer seg for byen som en dynamisk og uavsluttet enhet. Dette kan overføres til Oslo, som stadig skiftende urban virkelighet. Boken vil være tilgjengelig på AHO og på Norli bokhandel og Tronsmo.

Utstillingen ble avholdt på Harvard University våren 2007, i Zagreb i mars 2008 og skal etter visning i Galleri AHO videre til Toronto. Ivan Rupin kommer til Norge for å organisere en spesiallaget versjon av utstillingen for Galleri AHO.

Utstillingen varer 7. – 30. mai 2008 i Galleri AHO. Galleriet er åpent for publikum alle hverdager fra kl. 8.00-15.00.

Legg til ekstern kalender…