ATOMIC

FREDRIK LJUNGKVIST – saksofon
MAGNUS BROO – trompet
HÅVARD WIIK – piano
INGEBRIGT HÅKER FLATEN – bass
PAAL NILSSEN-LOVE – trommer

Publikumsfavorittene ATOMIC har mottatt to spellemannspriser for sine energiske innspillinger. De har gitt publikum gjentatte oppturer fra scenen og slipper nå sitt 5 album (inkludert trippelalbumet The Bikini tapes)) To uker etter slipp er det tid for nok en opptur på Victoria.

Musikalsk spenner Atomic over store områder både historisk og stilmessig. Vi hører ekko fra legendariske Davis- og Coltrane-innspillinger, svenske folketoner, amerikansk avantgarde, blues, New Orleans-jazz, rock-intensitet, og fri-jazz. Atomic gir ikke lytteren tid eller rom for å koble ut, men er dynamiske og varierte i både utrykk og intensitet. Det er ingen lett opplevelse å gjennomgå en konsert med Atomic, og det skal det heller ikke være. Publikum rystes, mørbankes, og får så ørene flagrer. Men tross nesten grenseløs frihet er likevel grunnlaget alltid melodisk og forankret i tonalitet.

Atomic er et originalt innslag i skandinavisk musikkverden med en individualitet og en energi få andre jazzgrupper kan matche. Musikken er en eksplosive blanding av amerikansk fri-jazz og europeisk særpreg, sies det – en opplevelse som ligger i spenningsfeltet mellom akademisk lektyre og en morsom kveld på by’n.

Atomics nettsider

Legg til ekstern kalender…