SOLSIKKENES NATT - førpremiere

Førpremiere på Arthaus` nye film SOLSIKKENES NATT som skal ut på norske kinoer 6. juni.

SOLSIKKENES NATT er en film noir som spinner et edderkoppnett av menneskelige skjebner og moralske valg rundt to grusomme forbrytelser.

Filmen åpner med nyheten om en brutal voldtekt. En ung jente er funnet i en åker av solsikker nær en liten landsby i det øde området Las Hurdes. Landsbyens beboere håper å gjøre stedet til en turistattraksjon på grunn av en nyoppdaget hule i fjellet. Et par geologer kommer til stedet for å undersøke funnet, men deres besøk blir utgangspunktet for nok en forbrytelse. En forbrytelse som får uventede ringvirkninger og berører alle innbyggerne.

Historien fortelles gjennom seks ulike personer og i kjent noir-stil er et moralsk dilemma om forbrytelse og straff sentralt. Filmens struktur er ikke ulik DEN ANDRE SIDEN, mens innholdet og den uvanlige settingen for en film noir minner om den norske INSOMNIA. Det vakre kameraarbeidet, musikken og det snikende ubehaget får tankene til Hitchcock. Sammen med fjorårets MØRK BLÅ NESTEN SORT er SOLSIKKENES NATT nok et bevis på hvor vital spansk film er i øyeblikket. Regissør Jorge Sánchez-Cabezudo debuterte med denne prisvinnende filmen.

SOLSIKKENES NATT er en kompleks og intelligent thriller med overraskende vendinger og en mørk tone som ikke tar lett på voldens konsekvenser.

Legg til ekstern kalender…