Barnebøker for voksne - litteraturserie på Kulturslottet Soria Moria

Deichman, Ark og Restaurant Soria Moria samarbeider om en litteraturserie på Restaurant Soria Moria. Vi ønsker i første omgang å fokusere på barnebøker, og barnebokforfattere i møte med et voksent publikum.

Hver fjerde onsdag i måneden møtes én eller flere barnebokforfattere til samtale med Ellen Svendsen. Sammen med forteller Marit Hallen, tar de publikum med på en reise der litteratur skrevet for barn og ungdom settes i nye perspektiver. Det blir temperatur, diskusjon, komikk og, selvsagt, noen alvorsord.

Barnebøker er ikke bare for barn. De er tross alt skrevet av voksne. Voksne som på jakt etter små barnesjeler også skriver historier de selv gjerne vil lese. Gode barnebøker kan svært ofte leses på flere plan, og kan dermed også more og berøre lesere i alle aldre. Likevel er barnebøkene stemoderlig behandlet i media.

Neste arrangement:

Reidar Kjelsen
Aktuell med boka – Prinsessen som skulle til seters for å gjøre seg fet

Reidar Kjelsen har illustrert over 30 bøker hvorav 9 er selvskrevne. I åtte år har han reist rundt på norske barneskoler og snakket stygt om damer. Hans nye bok er på en måte et forsøk på å gjøre det godt igjen. Det er første (og forhåpentligvis siste) gang han bruker en feministisk moral i en bok. Og han har tenkt å lure gutter til å lese den.

Arrangementet ledes av filosof Ellen Svendsen og forteller Marit Hallen

Legg til ekstern kalender…