The New Dark Age

[Bilde]

The New Dark Age er en utstilling som ønsker å fokusere på kunst som et personlig og subjektivt prosjekt:

For de av oss som føler vår tids nedarverde masse- og klasseidentitet smuldre opp, er det virkelig som om en ørken vokser frem rundt oss… Vi må klare oss selv, vi må stake ut retningen selv. Vi må, og vi gjør det. I en tid som sender astronauter ut for å undersøke fjellene på månen, er det fristende å forstå oss selv i et Prometeus-perspektiv, å se oss selv som rompionérer og reisende blant stjerner.” Theodor Roszak.

De fire kunstnerne som presenteres i ”The New Dark Age” arbeider alle med forskjellige typer indre landskap. Det personlige ved arbeidene er tydelig og sees i valg av utførelse og tematikk. Det ligger et alvor og en oppriktighet i forhold til det meningsinnhold som formidles. En mørk undertone hviler over de forskjellige motivene. Kunstnerne viser en vilje til å arbeide med det irrasjonelle, det ladede og symboltunge.

Marthe Andersens malerier er inspirert av fragmenter man husker av drømmer morgenen etter. Hun formidler psykologiske stemninger, symboler og atmosfærer via i sine arbeider.


Lars Monrad Vaages motiver er hentet fa kunstnerens personlige og besynderlige mytologi, i denne utstillingen handler det om en skrekkblandet fascinansjon for utenriksminister Støre.


Sverre Malling har gjort seg bemerket med sine psykedelia-tegninger. Her stiller han ut deler av den kryptiske serien “Opus Düül” som ble til under et lengre arbeidsopphold på ei lita hytte i Oslofjorden.


I Ane Graffs blyanttegninger behandles David Humes teorier om virkelighet og persepsjon; hvordan persepsjonen forandrer virkeligheten og om det vi ser er reelt eller bare oppfattes slik.

[Bilde]
Sverre Malling

[Bilde]
Lars Monrad Vaage

[Bilde]
Marthe Andersen

[Bilde]
Ane Graff




Legg til ekstern kalender…