Boklansering: Per Christian Brown ”Shadow Lessons”

Photobucket

Torpedo har gleden av å inviterer til boklansering av Per Christian Browns (f.1976) nye bok “Shadow Lessons” Boken presenterer et utvalg av Browns fotografier, installasjoner og videoarbeider fra perioden 2000-2007.
Boken inneholder essay skrevet av Trond Borgen og Geir Haraldseth

I anledning boklanseringen vil Per Christian Brown presentere et nytt videoarbeid med tittel ”Painting the Clouds with Sunshine” fra 2008.

Det overordnede tema for videoarbeidet er ballongfetisjisme og består av ulike scener som viser en ung mann som har en intim kontakt med fargerike luftballonger i et nostalgisk hotellinteriør. Personens berøring og omfavnelse av ballongene uttrykker en tvetydighet som veksler mellom det som både kan oppfattes som en barnslig lek og en seksualisert handling.
Den innestengte atmosfæren i rommet og personens repeterende omgang med ballongene genererer en drømmelignende situasjon som antyder et lukket og privat univers hvor fantasier og forestilinger fungerer som en fluktrute, en konstruert og imaginær verden hvor ensomheten og lengselen ikke lenger eksisterer.

De forskjellige scenene akkompagneres av ulike lydspor og musikkstykker fra 1920/ 1930 tallet, blant annet melodien ”Painting the Clouds with Sunshine” som fremføres av de kjente engelske crooneren Jack Hylton. Teksten i denne melodien som opprinnelig ble skrevet for musikkfilmen ”Gold Diggers of Broadway” fra 1929, handler i korte trekk om ”nødvendigheten av å innbille seg at alt kommer til å bli bra til slutt, bare man fortsetter å male skyene med solskinn”. Den sentimentale og stemningsfulle musikken tilfører en emosjonalitet og et sødmefylt element til den tvetydige ballongleken og forvandler det som tilsynelatende ser ut som en meningløs og absurd handling til å bli en pasjonert kjærlighetshistorie.

Produksjonen er støttet av Norsk Kulturråd og Transit Art Space

VELKOMMEN!

Legg til ekstern kalender…