Kjønnslemlestelse i Norge

Forum for forskning og barnerettigheter (Barneforum) inviterer til åpent fagmøte om kjønnslemlestelse i Norge. Kjønnslemlestelse er et tema som fører til heftig debatt både blant fagfolk og politikere.Det er uenighet om hvilke tiltak som vil være mest effektive i bekjempelse av praksisen. Uenigheten er særlig stor i diskusjonen om innføring av obligatoriske underlivsundersøkelser blant jenter. Behovet for mer kunnskap og dialog er stort.
I vår har også har Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Norsk senter for menneskerettigheter (SMR) ved Universitetet i Oslo ferdigstilt to studier som kartlegger omfanget i Norge og vurderer tiltak.

Barneforum ønsker å bidra til dialog og debatt med bakgrunn i disse studiene. Vi har invitert de ansvarlige forskerne til å presentere sine funn og vurderinger:
Hilde Lidèn, ISF, har gjennomført en kartlegging av omfanget av kjønnslemlestelse i Norge.
Henriette Sinding Aasen, Universitetet i Bergen i samarbeid med SMR, har foretatt en vurdering av kjønnslemlestelse i rettighetsperspektiv.

Begge kommer til møtet og legger fram sine arbeider. Barne- og likestillingsdepartmentet er invitert til å orientere om det videre arbeidet i departementets regi.

Legg til ekstern kalender…