Amnesti nå! - Flyktninge- og innvandringspolitisk konferanse

Debatten rundt hvordan Norge behandler papirløse og ureturnerbare
flyktninger har startet.Nettverk mot stalig rasisme vil invitere til en konferanse lørdag 7. juni med det mål å fortsette debatten og samle krefter for en human flyktninge-
innvandringspolitikk her i landet. For å få med erfaringer fra andre land har vi invitert to innledere fra Sverige fra det svenske LO-forbundet Fastighetsforbundet og kampanjen Geasyl. Vi vil dessuten slippe til berørte og relevante
organisasjoner som for eksempel Etiopisk asylsøkerforening, Afghan Refugee Commitee, somaliske flyktninger og fagbevegelsen.
Konferansen vil foregå lørdag 7. juni fra kl 13.00 i Kirkens Bymisjons lokaler i
Storgata 36 i Oslo (Batteriet). Konferansen er gratis!

På programmet:

13:00 Hva er status quo i norsk flyktningepolitikk? Hvilke konsekvenser har politikken som blir ført? Innledning ved Rune Berglund Steen, tidligere fagsjef i Norsk Organisasjon for asylsøkere.

14:00 Papirløse flykninger og innvandere i arbeidslivet:- Hvordan bør fagforeningene jobbe i forhold til disse gruppene? Innledninger ved Jonas Bals, ombud i Oslo Bygningsarbeiderforening og Jarmo Kusmin som er ombudsmann for integrationsspørsmål i det svenske LO-forbundet Fastighetsanställdas Förbund, .

15:30 Pause med mat

16:00 Hvordan jobbe videre for en mer human og rettferdig flykningepolitikk?
Innledninger ved, Mercy Abraham fra Etiopiske asylsøkeres forening, Zahir Athari fra Afghan Refugee Comitee, Abdirahman Mohammed fra Somalia. Det kommer også noen fra den svenske kampanjen Ge Asyl (geasyl.nu) for å si litt om deres erfaringer med kampanjen som førte til at et stort antall ureturnerbare flyktninger fikk amnesti.

Programmet avsluttes ca 1800.

Vel Møtt!

Legg til ekstern kalender…