Grusomhetens Teater presenterer: Theater RambaZamba (Berlin)

En tysk teatersensasjon gjester Norge for første gang.

Theater RambaZamba har på 17 år utviklet seg til Tysklands fremste såkalt ”integrative” ensemble.

De psykisk utviklingshemmede skuespillerne under ledelse av regissør Gisela Höhne skaper
dyptloddende og fargesprakende teater som har vakt stor oppmerksomhet internasjonalt og tjent som inspirasjonskilde for noen av Tysklands mest toneangivende regissører. Til Grusomhetens Teater kommer de med forestillingen ”Weiberrevue”.

Under en glitrende stjernehimmel drømmer Nele om å vokse seg ut av barnetilværelsen, og bli en ekte kvinne – en vill kvinne. Et helt galleri av forrykte, hemmelighetsfulle og egenrådige damer,
akkompagnert av et eventyrlig band, er der for å vise Nele hva det vil si å være vill, hva det vil si å
være kvinne.

I løpet av kvelden vil enkelte av disse damer omskape seg til drømmemenn – til toner av wienervalser, Marlene Dietrich og the Beatles. Med henrivende kostymer, sang og dans berettes det på burleskt vis om kjønnskonstruksjon, mental isolasjon og sårbarhet. Resultatet er en sanselig og gripende oppvisning fra et enestående kompani.

Med sin dedikerte, fryktløse tilnærming kommer Theater RambaZamba nær et purt teatralsk uttrykk. Samtidig er deres forestillinger hjertelige oppfordringer til indre vekst, i det tilskueren konfronterer og ser seg nødt til å korrigere sine forestillinger om prøvede sjelsliv som i vårt samfunn leves i usynlighet.

RambaZamba er det eneste teateret som kommer utenom meningskriser.
Frank Castorf, kunstnerisk leder, Volksbühne, Berlin

Det mest geniale korrektiv mot perfeksjonstvang og konsepsjonshysteri, det mest geniale korrektiv mot innholdsløshet og overflate.
Vegard Vinge, norsk scenekunstner bosatt i Berlin

Legg til ekstern kalender…