KORKs siste konsert i Aulaen markeres med sommerprogram

Hector Berlioz sendte et anerkjennende nikk til Shakespeares romantiske komedie “En midtsommernattsdrøm” da han skrev de seks sangene “Les nuits d’été” (“Sommernetter”). Marianne Beate Kielland synger dem med Kringkastingsorkestret på den siste superlørdagen i Aulaen. Først: Ingen grunn til panikk! Den populære superlørdag-serien fortsetter, men ikke i Aulen. Fra høsten inntar Kringkastingsorkestret det nye operabygget i Bjørvika, og her vil superlørdag-konsertene spilles de neste tre årene. Men dette blir altså siste sjanse til å få med seg en superlørdag i Aulaen på noen år.

Superlørdag 31. mai kl. 15.00
Universitetets aula

Felix Mendelssohn: Ouverture til En midtsommernattsdrøm
Hector Berlioz: Les nuits d’été
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 6, “Pastoralesymfonien”
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Kringkastingsorkestret
Thomas Søndergård, dirigent
Billettbestilling og oversikt over kommende konserter

Sommernetter

Den danske dirigenten Thomas Søndergård dirigerer den siste superlørdagen i Aulaen.

Foto: www.askonasholt.co.ukDet er naturlig å koble de to første verkene på denne konserten, da de begge viser Shakespeares innflytelse på de to komponistene. Felix Mendelssohn skrev ouverturen “En midtsommernattsdrøm” som en frittstående ouverture tidlig i karrieren. Flere år seinere skrev han også scenemusikk til Shakespeares skuespill, inkludert den velkjente bryllupsmarsjen.

Da Hector Berlioz skrev sanger til dikt av Théophile Gautier, var han nettopp ferdig med “Romeo og Julie”. Det er ingen direkte sammenheng mellom Gautiers tekster og Shakespeare, men Berlioz’ valg av fellestittel på de seks sangene – “Les nuits d’été” (“Sommernetter”) – skal ha vært ment som en gest til nettopp Shakespeare.

Kielland
Mezzosopranen Marianne Beate Kielland, født i 1975, har etablert seg raskt som en konsertsanger av internasjonalt format. Hun holder konserter over hele verden med et vidt repertoar, fra tidligmusikk til samtidsmusikk. Du kan lese mer om henne på www.kielland.no

Legg til ekstern kalender…