Orfeo

Verdens første opera i verdens nyeste operahus!

Merkelig hvor fort tida går. Plutselig er 400 år med operahistorie passert. Claudio Monteverdi startet showet. I 1607 var han musikalsk leder ved hoffet i Mantova, en liten by i nærheten av Firenze. Ut av hodet og fjærpennen kom Orfeo, som regnes for å være det aller første operaverket.

I dag lar vi en av operaens “enfants terribles”, den amerikanske regissøren Christopher Alden, utfordre oss med en usentimental og dristig produksjon. Rinaldo Alessandrini tar seg av Monteverdis ekstravagante partitur og sammen følger vi Orfeo på hans reise gjennom tap, triumf, glede og sorg.

Operaen settes opp i samarbeid med Opera North i England og festivalen Glimmerglass i USA. I stedet for å gjøre hver vår oppsetning, med tredobbel scenografi og tre lag kostymer, går vi sammen om én, og frakter den rundt – hvilket er både ressursbesparende og fleksibelt.

Barokkoperaer kommer ganske sikkert til å få en viktig plass her på Scene 2, ikke minst fordi Operaen har knyttet til seg en kapasitet som Rinaldo Alessandrini som 1. gjestedirigent, med ansvar nettopp for tidligmusikken.

Legg til ekstern kalender…