MusikkFEZ Oslo! Pilemil + CyranoArmageddon + Firefly Effect + Koppen + Center of the Universe

Følg etter Pilemil, Trulssj og Armageddon på Muskkens dag! De har lagt opp litt av et helvetes program for seg sjøl kan man si:-)

14.00 Pilemil Markveien v Sound of Mu

Pilemil slipper sin fullengdedebut sensommeren 2008, på Metronomicon Audio. Tidligere har de gitt ut en minispiltt-cd med Cyrano, som het [sic!], på samme label. Metronomicon er forøvrig Oslos hyggeligste undergrunnslabel. Pilemil består, i tillegg til pilemil selv, av en gjeng med visjonære kunsthåndverekere som møttes på et seminar om digital kermikk i Finland.

17:30 CyranoArmageddon Spasibar

Kan to menn låte som et storband? Ja, takket være ny teknologi er dette mulig! Kan du høre stadionrock på små scener? Ja, selvsagt kan du det! Ta en dæsj god gammal poprock, legg til synthesizere, planløse men visjonære engelske tekster, ”jeg har aldri sett noen slå så hardt på trommene”-trommer, aerobic og trancedance – og det er duket for en kjempesmell. Det er vanskelig å få armene ned når Cyrano spiller opp til dans. Live er den hardtslående duoen omhyllet av kvinner og økologiske spin-off effekter. På plate kommer andre sider frem; skøyerne kan være alvorlige, krig kan bli fred, søtt kan bli bittert og etter vinter kommer våren. Cyrano er det eneste bandet i verden med egne etiske retningslinjer. Cyrano setter sin ære i å skape verdier gjennom utvikling av sanger som gjør våre lyttere og lokalsamfunn mer livskraftige.

18.00 The Firefly Effect Spasibar

Retrofuturistisk solskinnspop som masserer smilebåndet og kiler danseføttene! The Firefly Effect har lyst opp mangt et mørkt og dystert konsertlokale i løpet av de siste par årene, og innimellom har de strålt om kapp med solen på en og annen utescene. Er du klar for glad og leken synthpop er det bare å ta seg tur! Ny skive er rett rundt hjørnet, og Mr. Firefly, Hans-Hugo, Tender Tony og Pilemil gleder seg veldig til å vise fram de nye låtene!

19:30 Center of the Universe

Inspirert av Østeuropeisk folkemusikk, jungle, magedans, fransk progrock og lo-fi, er Center of the Universe ikke lett å båssette. Bandet er midt i en trilogi om tid, rom og det som ligger bak, og har nettop gitt ut plata “Simulacra”.

Dagens utgave av bandet består av Sissyfus på vokal, sampler, keyboard og klarinett, Sara Lena på vokal, syntbass, melodica og keyboard, Michel Pilemil på synt og data og Armageddon på Trommer.

20:00 Koppen Blå

“Hvorfor er det ingen som tar musikken min seriøst, jeg vil bli intervjuet i aktualitetsmagasiner!!”

Kanksje ikke så rart at man ikke blir det når bandet ditt er så funky og tullete at det får Spike Jones til å høres ut som Gustav Mahler. Sangene omhandler temaer som japanske fiskeretter, oppdagelsesferd, sortering av post, 90-tallets mest populære tv-serie, kinesiske keisere og bøying av verb Uri Geller-style. Musikken er supergroovy med lag på lag med samples og fjollete beats, cheesy saksofon og subatomær bass. Han er aktuell, uthevet, understreket og selvlysende med plata “Let’s eat crazyroom!! It’s time to be cool like a boy!!” og pusler med en ny plate.

Legg til ekstern kalender…