Qualitytime pres.: Swollen Members (CA)

Det er tidlig konsertstart! Konserten er ferdig til senest 23:30!

Hip hop er vanligvis enten mainstream eller veldig underground, men en gang i blant finner du grupper som greier å bevare kredibiliteten sin, og lage bra musikk samtidig som de når ut til massene. Swollen Members fra Vancouver, Canada, ble fort favoritter blant det norske hip hop-publikummet da de slapp sitt kritikerroste debutalbum ”Balance” i 1999.

Helstøpte produksjoner med intense og fengende beats lå i bunnen, og MadChild og Prevail imponerte med vers sammensatt av mytologi og historiefortelling. Det var deilig dystert og energisk på én gang. Med oppfølgeren ”Bad Dreams” der de hadde med seg blant annet Jurassic 5, nådde de ut til massene i Canada og USA og flere av singlene solgte til platinum i hjemlandet. Gruppa vant Canadas svar på USAs grammy, JUNO Awards, klatret på Billboard, ble listet på MTV og er nå Canadas mestselgende hip hopgruppe noengang, og har solgt over en million plater på verdensbasis. På sitt tredje album ble Swollen Members offisielt utvidet med produsenten Rob the Viking og rapperen Moka Only, som begge hadde vært i kretsen rundt Battle Axe Records, frontmannen MadChilds plateselskap. Settet het ”Monsters in the
Closet”, og inneholdt samarbeid med blant andre Nelly Furtado og Evidence fra Dilated Peoples. I 2003 slapp de ”Heavy”, fikk en enda bredere fanbase og tyngre radiorotasjon. Etter denne plata la gruppa ut på en verdensturné,og deres rykte som utrolige liveartister fikk spre seg fra Los Angeles til Tokyo. Etter denne legendariske turneen trakk de seg tilbake for å spille inn sitt siste studioalbum, Black Magic, som gjestes av folk som Ghostface Killah fra Wu Tang Clan, Dilated Peoples og Beastie Boys sin Mixmaster Mike. Swollen Members har hatt musikk i uttallige skate og snowboardfilmer, de har også et samarbeid med en av verdens største spillprodusenter, Electronic Arts, og har bidratt med låter i storsatsinger som snowboardsspillet SSX Tricky.
De tre kanadierne (Moka Only bestemte seg for å satse på solokarrieren i ´05) har akkurat avsluttet en USA-turné med Black Eyed Peas og Jay-Z sitt nye stjerneskudd Rihanna, en turné som viste hundretusener av
amerikanere hvorfor Swollen Members har rykte på seg som sinnsykt bra liveartister. Når gutta nå kommer til Europa på en eksklusiv tolv dagers turné – blant annet for å spille på Jazz Café i London – stopper de innom Oslo, og man kan selv tenke seg hvor bra liv det blir på Oslos beste konsertsted, Blå. Det er et begrenset antall billetter tilgjengelig på Posten, så løp og kjøp!

Legg til ekstern kalender…