INVITASJON TIL MARKERING FOR INNFØRING AV LIVMORHALSKREFTVAKSINE!

Fekk denne e-posten her om dagen;

*Gynkreftforeningen inviterer deg til å delta på en markering utenfor Stortinget torsdag 12. juni fra 16 – 17.

Hvert år får 300 norske kvinner livmorhalskreft. 80 av dem dør. Livmorhalskreft skyldes HPV-viruset. Nå finnes det en vaksine som beskytter mot ca 75% av alle tilfellene av livmorhalskreft.

Markeringen er for å minne politikerne om at vaksinen ennå ikke er tatt inn i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Unge jenter i Norge får ikke den beskyttelsen mot livmorhalskreft som medsøstre i andre europeiske land får.

Vi ønsker å samle 300 kvinner – som skal symbolisere de 300 som får livmorhalskreft hvert år. Vi kommer til å dele ut 72 roser som et symbol på de som tapte kampen i 2005 – det siste året vi har tall for. Det kommer til å bli holdt noen korte appeller – for å tydeliggjøre hva saken gjelder. Vi regner med at markeringen kommer til å ta maks 1 time.

300 norske kvinner får livmorhalskreft hvert år, og mellom 80 og 100 av dem taper kampen mot sykdommen. 3000 norske kvinner må gjennom omfattende behandling, såkalt konisering. Denne behandlingen gir en økt risiko for å føde barn for tidlig, og for å få kompliserte svangerskap. I tillegg er det for mange en psykisk belastning å bli behandlet for forstadier til livmorhalskreft.

HPV-vaksinen er et gjennombrudd når det gjelder å forebygge kreft! Sammen med regelmessig screening gir det oss en unik mulighet til å beskytte dagens unge jenter mot å få livmorhalskreft i framtiden. Derfor må politikerne prioritere denne saken! Vi trenger mennesker for å synliggjøre denne viktige saken. Møt opp og vis din støtte til denne viktige kvinnehelse-saken!

Har du lyst til å komme, eller trenger mer informasjon send en e-post til [email protected].

Vi trenger så mange kvinner som mulig for å vise politikerne hvor viktig vaksinen er!

Velkommen!

Vennlig hilsen

Gynkreftforeningen

Erna Hogrenning,
Leder*

Dette er viktig! Folkeinstituttet har foreslått at denne vaksina skal være med i vaksinasjons programmet, men regjeringa har framleis ikkje tatt stilling til dette. Ein artikkel i Dagens Medisin frå i fjor haust peiker Jan Bøhler på sosiale skilnader som hovudargument for å få denne vaksina gratis. Ho kostar per i dag rundt 1200 kr per dose og ein treng tre doser. Undersøkingar viser at salet av vaksine er mykje større på vestkanten enn på austkanten, noko som kan ha fleire årsaker, men som også kan indikere at økonomiske faktora spelar inn på kven som får denne vaksina. Det at vaksina er så dyr kan lett føre til ei urettferdig fordeling av helsefremmande goder, og det kan me ikkje akseptere. Så bli med og vis at du støtta unge kvinners rett til helse!! Særskilt alle jentene/damene her ute i skogen!

Legg til ekstern kalender…