Lefties Soul Connection / Gjerstad Funk og Fiskarlag / Little Earl Wilson / DJ Tommy Søvik

Det blir soul på Henie Onstad Kunstsenter når det Amsterdam baserte Lefties Soul Connection holder sin første Norgeskonsert sammen med funk favorittene Gjerstad Funk og Fiskarlag. I tillegg vises en eksklusiv mini-utstilling om Little Earl Wilson, mannen som bragte soul og R`n`B musikken til Norge. DJ Tommy Søvik fra Oslo Soul Experience vil spille plater hele dagen.

Lefties Soul Connection er et av verdens ledende funk og soul band. Lyden er inspirert av alt fra funk acts som The Meters og J.B `s til hip-hop artister som Beastie Boys og The Roots, en blanding som har gitt bandet et stort publikum i både hip-hop og soul kretser i USA, Japan og Europa. Konserten vil være deres første Norgesbesøk og de vil presentere materiale blant annet fra deres album ”Skimming the Skum”. Bandet består av Onno Smit på gitar og vokal, Alviz-hammond orgel, Bram Bosman-bass, Cody Vogel-trommer.

Gjerstad Funk- og Fiskarlag har eksistert siden juni 2004 og spiller egne låter inspirert av New Orleans Funk/Soul fra 60-70 årene. Her blir det instrumental og fengende musikk med gitar, orgel/clavinet/melodika, bass og trommer. Musikken kjennetegnes av frekke groover og steinharde riff og breaks. Bandet består av Lars Martin Vik (bass), Anders Nærø (gitar), Terje Meisingset (orgel) og Morten Urfjell (trommer).

I tillegg til konsertene vil det bli vist en eksklusiv utstilling, som bare vil stå denne lørdagen, om soul og R`n`B musikkens ankomst til Norge på 60 tallet, sett gjennom øynene til den amerikanske sangeren Little Earl Wilson. Wilsons historie minner om flere afro amerikanske musikeres historie som reiste fra et rasesegregert land og endte opp i Skandinavia hvor de spredde jazz, soul og R`n`B til et nytt kontinent. Med en koffert full av soul på amerikanske 7" singler dro Wilson i gang et stort soul og afro-jazz miljø i Oslo på midten av 60 tallet. Han fikk med folk som Arild Wikstrøm, Carl Magnus Neumann, Jan Garbarek, Inger Lise Rypdal og var med på å danne Norges første og største soul band, The Sapphires. Utstillingen viser frem et omfattende materiale av bilder, plakater, Popnytt blader, avis utklipp fra Earl Wilsons samling.

Arrangementer er et samarbeid mellom Henie Onstad Kunstsenter og Tommy Søvik fra Oslo Soul Experience. Med dette viser Kunstsenteret til sin historie – ikke bare som arena for eksperimentell samtidsmusikk og jazz, men som et hus for pop, soul og rock som blant annet Jokke, Dum Dum Boys, Webster Lewis og Soft Machine.

Musikkarrangementene er gratis ved kjøp av museumsbillett. 28.juni vil man kunne se utstillingene Headlines and Footnotes, Hydros samling og sommerens store utstilling Verk fra Henie Onstad Kunstsenters samling på samme billett. Ta med barn og venner og få musikk og gode utstillinger i ett!

Legg til ekstern kalender…