Refleksseminar: Kina etter OL

Hvor går Kina og hva betyr det for Norge?

24 august 2008 avsluttes OL i Beijing etter 17 dager med idrett og medias flomlys på Kina. Verdens oppmerksomhet retter seg igjen mot nye mål. Hva vil skje i Kina etter OL? Er Kinas politikk og samfunnsliv påvirket av OL – og i hvilken retning? Hvilket Kina skal vi forholde oss til i årene som kommer?

Utenriksminister Jonas Gahr Støre innleder og samtaler med
Kristin Dalen, Statsviter og forsker ved FAFO. Arbeidet med FAFOs levekårsundersøkelse i Kinas vestlige provinser, som blant annet avdekker de økende forskjeller mellom øst og vest, fattig og rik. Deltar i menneskerettighetsdialogen med Kina.
Henning Kristoffersen, sosialantropolog og tidligere leder for Handelshøyskolen BIs Kinaprogram. Erfaring fra kinesisk akademia, samfunns- og næringsliv, forfatter av boken “Det nye Kina”.
Lars Berge Andersen, advokat og leder for advokatfirmaet Wikborg og Rein i Shanghai. Ivaretar norske og nordiske firmas juridiske interesser i et stadig mer komplekst kinesisk næringsliv.

Møtet ledes av Eva Bratholm, informasjonsdirektør Norad.

Debatten etterfølges av uformelt møte i Kinaforum fra kl 17:30.

Utenriksdepartementets Kinamedarbeidere være tilgjengelige for spørsmål, forslag og innspill til regjeringens Kinaarbeid.

Påmelding: [email protected]

Legg til ekstern kalender…