DEATH JAZZ: BATTLES (US)



For de av oss som så Battles på Øyafestivalen i fjor og hadde dagspasset til Quart i boks var nyheten om at festivalen er avlyst ekstra trist. Fortvil ikke! Café Mono og Konsertforeninga stiller alltid opp og inviterer med dette alle muskkelskere til et av konsert-sommerens absolutte høydepunkter.


Battles har valgt å legge seg et sted mellom matte-, prog-, heavy-, og krautrock, men på imponerende vis er influensene alltid godt tilslørt av det moderne og krystallklare lydbildet de har skapt på ”Mirrored”. Med en konstellasjon bestående av medlemmer fra så forskjellige musikalske verdener som matterockbandet Don Caballero og steinharde Helmet og med avantgardisten Tyondai Braxton på slep, sier det seg selv at det ville komme noe svært interessant ut av dette prosjektet. Lett tropiske rytmestrukturer avledes av strenge gitarfigurer og lydkollasjer, der tempo og intensitet gjerne varierer innenfor én og samme låt. Trommeslager John Stanier, tidligere kjent som ankeret i Helmet (før det gikk helt åt skogen) holder kostebinderiet sammen med knallhard presisjon, og viser i tillegg en kompleksitet som aldri fikk spillerom i sitt tidligere nazi-tighte band.


Mange har prøvd seg på å sette Battles i bås, noen kaller det math-post-rock, elektro-math-prog-post-rock eller til og med post-post-rock, men hvem bryr seg egentlig om sjangerdefinisjoner så lenge det høres fett ut. Battles er vanligvis stasjonert i Brooklyn, New York og gjorde seg først bemerket ved å gi ut ett par singler, før de fornuftig nok blei signet til det engelske kvalitets-indielabelet Warp Records hvor de ga ut debut-albumet “Mirrored” til allmenn begeistring. “Mirrored” var blant fjorårets beste plater, og de som har sett de live vet at de er enda et par hakk livligere på scenen. Det er bare å slenge seg i veggen og åpne ørene for sonisk klaseboming med kirurgisk presisjon.




http://www.bttls.com/
http://www.cafemono.no
http;//www.konsertforeninga.no
http://www.youtube.com/watch?v=5ORUT3a4Q2I
http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/42910-mirrored

Legg til ekstern kalender…