Herbie Hancock

Sildajazzen presenterer i år den verdenskjente pianisten og komponisten Herbie Hancock som vil holde åpningskonserten på årets festival. På konserten i Maritim Hall vil han framføre musikk fra sine to siste album; Possibilities fra 2005 og River: The Joni Letters fra 2007

Albumet “River: The Joni Letters” ble nylig belønnet med 2 Grammy Awards for beste jazzalbum og Grammy for årets album 2008. Albumet er basert på Joni Mitchels store produksjon av kjente sanger som f.eks. “Both Sides Now”. Det har bare hendt en gang før at en jazzplate har blitt kåret som beste album, og det var i 1964 da Stan Getz og Joao Gilberto fikk prisen.

Herbie Hancock som er født i 1940, har en lang karriere bak seg som musiker og komponist. Han var blant annet med i Miles Davis Quintet på 60-tallet i 5 år. Han har siden 60-tallet jobbet med stadig nye retninger innen akustisk og elektronisk jazz og R&B.

Foruten han selv på flygel og keyboards består orkesteret av et stjernelag av musikere med Vinnie Colaiuta på trommer, Chris Potter – sax, Lionel Loueke – gitar og Dave Holland – bass. Gjester på vokal Sonya Kitchell og Amy Keys.

Konserten vil bli et av høydepunktene på årets festival, og finner sted i Maritim Hall i Haugesund onsdag den 6. august.

www.herbiehancock.com

Legg til ekstern kalender…