UTMARK presenterer: BARNWAVE OG MARYCLARE BRZYTWA


To konserter med musikalsk gull og galskap fra amerikansk undergrunn åpner høstens Utmarkserie på Landmark.
BARNWAVE

Barnwave er Kevin Blechdom og Christopher Fleeger. Paret er begge opprinnelig fra Tallahassee, Florida, men er for tiden basert i San Francisco, California. Barnwave er et samarbeid mellom to allerede vel etablerte kunstnere innen den eksperimentelle musikkverden. Kevin synger, spiller piano, banjo og computer. Christopher spiller på to laptops koblet til elektroniske trommepads. Konsertene fremstår som computerbasert kabaret, bestående av Kevin Blechdoms egne låter, coverlåter, improvisasjoner, metamusikalske dialoger, live sampling og teatralske eksplosjoner.

Blechdom, som har spilt på Landmark tidligere (Transformator i 2006), burde være kjent for de fleste som interesserer seg for eksperimentell elektronisk musikk. Hennes opptredener blir ofte til legendariske oppvisninger i performancekunst og musikalitet. Hun har en rekke utgivelser bak seg, både under eget navn og med band som Blecdum from Blechdom og Adult Rodeo. Blechdom og Fleeger jobber for tiden med sitt første album som Barnwave. Mens vi venter på det, kan bandet oppleves i fri utfoldelse på høstens første Utmark.MARYCLARE BRZYTWA

Maryclare Brzytwa fra Oakland, California er en anerkjent fløytist med et musikalsk uttrykk som er like bisart som det er uforglemmelig. Elektronikk, fløyte, piano, og vokal er alt sammen naturlige elementer i Brzytwas improvisasjoner. Skjønnhet og drømmende lydlandskaper møter marerittaktige støyinfernoer. Brzytwa er utdannet komponist fra Mills College der hun studerte under Fred Frith. I 2009 er det ventet at hun vil gi ut et powerpop-balladealbum sammen med Dominique Leone.

“Flautist and laptop electronic player MaryClare Brzytwa seems to have metamorphosed out of a wormhole in Riot Grrrls in Wonderland.” – Bad AlchemyUTMARK LYDSYSTEM


Som vanlig spilles også nennsomt utvalgte plater av det flerhodete dj-teamet i Utmark Lydsystem.Barnwave

Barnwave Myspace

MaryClare Brzytwa

Brzytwa Myspace
Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie. Her presenteres konserter innen ulike sjangrer fra rock til klassisk samtidsmusikk. Stikkord kan like gjerne være elektronisk som akustisk, etablert som alternativt, internasjonalt som lokalt, men alltid med et dedikert fokus på den mest interessante og relevante nye musikken.
Legg til ekstern kalender…