Glamour for Goebbels -ekstraforestillinger!

TEATERFORESTILLING OM EN NORSK STJERNE I TYSK FILM

Etter utsolgte hus og flotte kritikker under Den norske filmfestivalen i Haugesund, settes det opp flere forestillinger av Glamour for Goebbels.

Glamour for Goebbels er et nyskrevet teaterstykke om Den norske filmstjernen Kirsten Heiberg. Hun hadde stor suksess i tysk film under 2. verdenskrig, og spilte i alt 14 filmer under nazistenes regime. Hun ble født i 1907 i Kragerø, og slo i gjennom som skuespiller ved Den Nationale Scene i 1929, før hun dro til Oslo og fikk sin første filmrolle i Syndere i sommersol. Så tok filmkarrieren henne videre til Sverige og i 1938 kom hun til Tyskland. Her medvirket hun i storfilmer som Napoleon ist an allem schuld, Titanic og Die goldene Spinne. I motsetning til andre utenlandske filmstjerner, valgte Heiberg å bli igjen i Berlin etter krigens utbrudd. Et valg som for ettertiden ble kontroversielt. Men hun var gift med en berliner, filmkomponisten Franz Grothe, og valgte å bli ved hans side. I 1952 ble Heiberg skilt og flyttet hjem til Norge. Hun gjorde sin siste film i Tyskland i 1954. I Norge fikk hun sin siste filmrolle i Broder Gabrielsen i 1966, etter noen år ved Trøndelag Teater. Hun døde i Oslo i 1976, 69 år gammel.

Glamour for Goebbels er en scenisk diktning over intervjuer gjort med Kirsten Heiberg. Sceneutrykket er en symbiose av sang, tekst, filmklipp og fysisk språk. Som virkemiddel brukes film- og lydopptak av skuespilleren, og vi tar i bruk sanger fra Kirsten Heibergs karriere i forestillingen. Glamour for Goebbels drøfter Heibergs valg, og forsker i konsekvensene og erkjennelsen av dette valget.

Skuespilller: Elsa Aanensen
Musiker: Halvor Lillesund
Regi: Øyvind Osmo Eriksen
Scenografi: Bjørn Tumyr

“Gnistrende om glemt diva”, Per Haddal, Aftenposten
“Rått og godt”, Elisiv Hauge Nilsen, Haugesunds Avis

Legg til ekstern kalender…