Bokprogrammet: Jakten på sannheten

Sakse fra NRK:

Fire forfattere om muslimer
Skal muslimene overta Europa, slik det påstås i en rekke bøker som har kommet ut i Amerika det siste året? Hans Olav Brenner i Bokprogrammet snakker med fire forfattere – en amerikaner, en nordmann, en egypter og en nederlender.

En av de mest kjente bøkene som tar opp det kontroversielle temaet, er ”While Europe Slept”. Den er skrevet av amerikaneren Bruce Bawer. Men Bruce Bawer bor ikke lenger i Amerika, han bor i Oslo og lever i den samme virkeligheten som oss nordmenn. Bawers ”sannhet” er at muslimene overtar Europa mens alle andre sover.

Utenrikskorrespondentens kompass
Sigurd Falkenberg Mikkelsen er utenrikskorrespondent i NRK. Nå har han skrevet boken ”Terminus”, der han forteller om sine opplevelser i Irak. Han sier selv at han lar alle han møter komme til orde med sin virkelighet, at han ikke har forhåndsprogrammerte meninger, men innrømmer at han ofte vet hvor han vil med det han skriver.

Egypts fremste feminist
Alt er politikk, sier Nawal el-Saadawi som har bakgrunn som lege, forfatter og direktør innen helsevesenet i Egypt. Som landets fremste feminist har hun måttet forlate landet igjen.

Denne gangen oppholder hun seg i USA. El-Saadawi er legen som fant ut at det skrevne ord kunne gjøre mere for folk enn legegjerningen, og siden har måttet tåle å sitte i fengsel, fått bøkene sine brent etc.

Mordet på Theo van Gogh
Den eneste som mener å se sannheten fra flere sider er Ian Buruma. Han har skrevet bok om mordet på filmskaperen Theo van Gogh og konkluderer med at den som prøver å forstå begge sider ender opp med å bli mislikt av alle.

Legg til ekstern kalender…