Mot innstramninger i norsk innvandrings- og flyktningpolitikk

Til organisasjoner, politiske partier og alle solidariske krefter:
Nettverk mot statlig rasisme inviterer til møte.

Husker dere en regjering som lovte en mer menneskelig innvandrings- og flyktningepolitikk ved forrige valg?

Nylig la regjeringen frem 13 tiltak som skulle bidra til å “innskrenke asyltilstrømningen til Norge” som inneholdt alvorlige angrep på Norges internasjonale forpliktelser, blant annet gjennom FNs barnekonvensjon. Dette kan være en forsmak på en skitten valgkamp, der innvandrere og flyktninger utpekes til syndebukker i en kynisk populistisk spill for å “demme opp” mot Fremskrittspartiet. Samtidig er regjeringen “sjokkert og uroet” over en rekke rasistiske voldsovergrep den senere tid, helt uten å reflektere over sine egne signaler.

Vi er mange som reagerer med avsky mot regjeringens innstramning i asyl- og innvandringspolitikken, og som ikke godtar påstanden om en “strøm av asylsøkere”. Nå ønsker Nettverk mot statlig rasisme å samle alle som opprettholder kravet om en mer human flyktning- og innvandringspolitikk til felles markeringer av dette.

Vi inviterer derfor til et møte hvor vi brainstormer rundt mulige demonstrasjoner og aktiviteter.

Hvis andre er i gang med å samle organisasjoner, partier og andre til felles kamp mot regjeringens politikk på asyl- og innvandringsfeltet er det flott. Vi bidrar gjerne i arbeidet!

Med hilsen fra
Nettverket mot statlig rasisme

Dette er Nettverk mot statlig rasisme:

Nettverk mot statlig rasisme ble opprettet i 2004, og har fungert som et åpent nettverk med møter, demonstrasjoner og sosiale sammenhenger. Nettverket har i denne tiden arbeidet med å samle flyktninggrupper fra ulike land for utveksling av erfaringer med norsk flyktningpolitikk. Denne prosessen har i ulike sammenhenger ført til felles kritikk av politikken gjennom demonstrasjoner, møter og utspill.

Så lenge krig, forfølgelse og fattigdom preger størstedelen av verden, vil mennesker blidrevet på flukt. De stadige innstramningene i asyl- og flyktningpolitikken fører bare til at fortvilte mennesker blir tvunget til å benytte seg av stadig mer desperate metoder i sine forsøk på å komme inn i Europa. En av konsekvensene er et sterkt økende antall mennesker som ender sine liv ved Schengens grenser. Samtidig lever mange mennesker som rettighetsløse og papirløse i europeiske land. Alle mennesker har rett til å søke asyl, denne rettigheten er i ferd med å uthules i de vesteuropeiske landene. Norske myndigheter er blant de ivrigste i denne skremmende utviklingen.

Tidligere paroler

  • Ingen retur til krig, undertrykkelse og forfølgelse.
  • Stopp innstramningene. Forsvar retten til familiegjenforening.
  • Stans kriminalisering og mistenkeliggjøring av mennesker på flukt.
  • Stopp deportasjonene – gjenreis asylretten.
  • Tro på ofrene! Beskyttelse mot forfølgelse ut fra kjønn og seksualitet.
  • Venting er tortur – amnesti nå!
Legg til ekstern kalender…