«Retningslinjer i speil», Runa Nymoen Sandnes

[Bilde]

TWT har den glede av å ønske velkommen til Runa Nymoen Sandnes sin første separatutstilling.

Utstillingen “Retningslinjer i speil” tar utgangspunkt i Tøyen T-banestasjon på en romlig, formal og dekorativ måte. Ved hjelp av tegninger i speil som delvis tar opp i seg rommet og delvis henviser til andre rom og sammenhenger, søker Sandes å skape en estetisk opplevelse der betrakteren trekkes inn i bildet.

TWT befinner seg i en travel gjennomgang inn til Tøyen T-banestasjon. «Retningslinjer i speil» er først og fremst tenkt å fungere for passasjerer på vei ut og inn av T-banen. Tegningene speiler vinduene på den andre siden av passasjen, men har også referanser til andre bygninger og rom. Motivene veves inn i hverandre og fremstår som surrealistiske drømmeaktige rom og retninger.

Tegningene er laget ved å skrape vekk speilets overflate slik at glasset blir gjennomsiktig og danner et spill mellom strek, speiling og gjenomsyn. Det som befinner seg bak speilet blander seg med det som speiles. Innsiden av montrene er malt i samme farge som baksiden av speilene, og små speil gjør at man kan se baksiden av de store speilflatene og få følelsen av «å være inne i et speil».

Runa Nymoen Sandnes er utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole og Camberwell College of Art and Design, London.

Sandnes har i flere år vært opptatt av teknikken hvor deler av speilflaten risses bort slik at deler av speilet blir transparent. Speilet er selve symbolet på forfengelighet og begjær og motivene i speilene har vært alt fra Pinup-modeller og popstjerner til edelstener og andre verdifulle gjenstander. Begjæret etter vakre og kostbare gjenstander å smykke seg med kan også overføres til kunsten. Kunst og design er i vår kultur viktige statusobjekter, og kunstoffentligheten kan langt på vei sammenlignes med et forfengelighetens marked.

Ustillingen varer til 22. januar 2009

Velkommen!

For ytterligere spørsmål ta gjerne kontakt med Hanne Rangul på telefon 92 62 77 84 eller Mariken Kramer på telefon 98 04 63 16

Legg til ekstern kalender…