Jacob Dahlgren, John Kørner og Atle Hynne

Hammer & Nail

30. januar-15. Mars 2009

Velkommen til åpning fredag 30. Januar kl 1900

The White Tube er stolte av å kunne presentere utstillingen “Hammer and Nail” med Jacob Dahlgren (SE), John Kørner (DK) og Atle Hynne (NO). Utstillingen er blitt til på initiativ fra Atle Hynne. Kunstnerene vil være til stede under åpningen.

Alle tre kunstnere har klare referanser til maleriet, samtidig som de i sin kunst beveger seg utover og utenfor den tradisjonelle forståelsen av mediet. Ofte kan arbeidene like gjerne ses på som skulpturelle eller konseptuelle verk. De benytter seg gjerne av andre elementer som “byggeklosser” og presenterer således mer tredimensjonale og installasjonsmessige malerier. I forbindelse med “Hammer and Nail” presenterer alle et verk spesielt tilpasset TWT’s lokaler. Selv om de arbeider ulikt, jobber de alle i grenselandet av maleriet i en forholdsvis ekspressiv og leken form. Tittelen på utstillingen er mer ment som en hentydning til arbeidsmetode.

For Jacob Dahlgren (1970) finnes det ingen gitt hierarkisk grense mellom kunsten og livet. Han bruker kaffekopper, kleshengere, garnnøster og yoghurtbeger som sine byggeelementer. Jakten på nye materialer skjer i lavprisbutikker. I bunn ligger en fascinasjon for en estetisering av hverdagen der produktene, selv om deres funksjon ikke krever det, designes. Våtromsisolering som skal gjemmes i veggen konstrueres i en lys lilla kulør og kleshengere som skal henges i en mørk garderobe settes sammen i alle regnbuens farger. I Dahlgrens arbeid på TWT “Ungdommar och änder” har tusenvis av kleshengere blitt stablet oppå hverandre, organisert i rader der formen til hver henger forsvinner inn i massen av de andre.
Jacob Dahlgren bor og arbeider i Stockholm. Han har deltatt på en rekke utstillinger både i Sverige og internasjonalt. Han deltok på Venezia Biennalen i 2007 og er representert av Andrehn Schiptjenko i Stockholm.
Jacob Dahlgren

John Kørner (1967) har et mer politisk utgangspunkt i sitt arbeid på TWT. Han omtaler sine malerier som ”problemer” og den siste tiden har han problematisert de danske soldaters tilstedeværelse i Afghanistan under tittelen ”War Problems”. Dette er også hans tematikk for arbeidet han viser på TWT hvor han inkorporer tredimensjonale elementer som keramiske objekter i sitt maleriske reportoir.
Med følgende statement lar vi Kørner presentere sitt verk på TWT: ”Det virker en anelse trist, men ”krigen” er en foretagsomhed, som lever med mennesket –en tro følgesvend! Det er ikke at vi ikke vil ”freden”, men krigen er mere en reaktion, end et statement eller er det omvendt? At vælge freden virker mere teoretisk, end at vælge den fysiske krig. Dog er det for det moderne menneske et problem at vælge krigen, da det unægtelig peger bagud! Denne situation er evig vedkommende og er med til at holde mennesket levende.”
John Kørner bor og arbeider i København. Han har bl.a. deltatt på utstillingen U-Turn på Kvadriennale for samtidskunst (2008), ARoS på Århus Kunstmuseum (2006) og på Moderna Museet i Stockholm (2005). I tillegg mottok han3dje pris i Carnegie Art Award 2008 og er representert av Victoria Miro Gallery i London.
John Kørner

Atle Hynne (1971) arbeider skulpturelt med maleriet. Han ”bygger” malerier ved hjelp av byggeklosser/moduler som han bearbeider i materialene styrofoam og isopor. Det er en leken, men formmessig strenghet i arbeidene som like gjerne refererer til minimalismen, konstruktivismen som til popkunsten.
Ofte trekker han inn kjente mønstre og design og blander disse med abstrakte former, for å tydeliggjøre en referansemessig vilkårlighet samt å signalisere at arbeidene handler mer om å bygge, med utgangspunkt i det som er rundt oss, enn hva som bygges. Denne leken og uhøytidelige omgang med referanser blir hans måte å agere på i en stadig ekspanderende visuell verden.
På TWT viser Hynne arbeidet ”White Drawing” som består av bearbeidet og malt styrofoam plater som med sine linjer og skygger danner en tegning mot en grå bakgrunn.
Atle Hynne bor og arbeider i Oslo. Han har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og Norden de siste årene.
Atle Hynne

Utstillingen er gjennomført med støtte fra Norsk Kulturråd og Kulturkontakt Nord.

For mer informasjon se www.thegunladies.com eller ta kontakt med Camilla Øyhus på tel:99410626 eller Sabina Jacobsson på tel: 97031621
e-post [email protected]

Legg til ekstern kalender…