TOR-MAGNUS LUNDEBY: DRAWN BY NUMBERS (PROSPECT DISORDER III)

Vi er glade for å kunne invitere til en utstilling med nye arbeider av Tor-Magnus Lundeby (f. 1966).

I fremtidens arkitektur råder anarkismen, en påstand som i de siste fire årene har gått som en rød tråd gjennom Lundebys arbeider. Gjennom maleri og skulptur behandles en visjon om utformingen av fremtidens urbane landskap. I en kritisk holdning til en globalt manglende human byplanlegging, antyder Lundeby en kollaps av dagens glasskledte kvartaler. Fra ruinene vokser det fram nye, fargesterke, organiske strukturer, skapt av byenes egne innbyggere. Utstillingen er siste del i Lundebys triologi Prospect Disorder I-III, hvor den første delen ble vist hos oss i 2007 og den andre hos Mogadishni i København høsten 2008.

Tor-Magnus Lundeby har i lang tid vært en systematisk samler av trykkfargeprøver, små felter gjerne i cyan, magenta, gult og svart som man kan finne gjemt under klaffene på en sigaretteske eller under bunnen på en melkekartong. Disse små, skjulte symbolene som de fleste av oss ikke legger merke til, danner byggeklossene i Lundebys skulpturer og blir til vinduer og paneler i byggene i hans nye by. Metoden er typisk for Lundebys produksjon, hvor en perspektivforskyvning tilfører det tilsynelatende ubetydelige og trivielle et subversivt potensiale. I galleriet møter man den tredje og siste installasjonen i work-in-progress-serien Downtown – Owntown – Very Owntown, et gulv fylt av tårn og bygninger, og på veggen en fortsettelse av byens skyline i form av et over fem meter langt, fargesprakende maleri.

Tor-Magnus Lundeby har i løpet av de siste årene stilt ut på gallerier og museer i Oslo, Bergen, København, Helsinki, Barcelona og London. Han er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Moderna Museet SAS Collection og Statens Konstråd, i tillegg til en rekke private samlinger i inn- og utland.

I anledning utstillingstriologien publiseres det en ny katalog med tekst av den Helsinkibaserte kritikeren og kuratoren Tomas Ivan Träskman. Katalogen vil foreligge på åpningsdagen.

Vi vil gjerne takke TINE ved Anders Østby for generøst bidrag av materialer.

For mer informasjon, kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54, eller besøk våre hjemmesider: www.eriksteen.no

Neste utstilling: Kjell Varvin, åpning 19. mars 2009.

Legg til ekstern kalender…