Bergenfest & ira ira presenterer: HANDSOME FURS (CA/Sub Pop) + I WAS A KING (Hype City) + HARRYS GYM (Hype City)

Photobucket


HANDSOME FURS:

Photobucket


Kanada har lenge vært betraktet som verdens indiesentrum og noen av de senere års mest spennende band har kommet fra Montreal.
Tospannet Handsome Furs bestående av ekteparet Alexei Perry og Dan Boeckner er så indie som de kommer og er selvsagt derfra. Dessuten har de adelsmerket SUB POP stemplet i pannen.

Dan Boeckner er nok mer kjent for sin virksomhet i Wolf Parade, som er en annen suksessoppskrift fra Montreal. Duoen utmerker seg med sin minimalistiske men støyende indierock som stort sett består av Boeckners særegne vokal, gitar og elektroniske beats produsert av Perry. Lyden er mørk, melankolsk og forførende med fokus på gjentagelse som et bevisst brukt virkemiddel.

Debutalbumet Plague Park har blitt beskrevet som en samling av vevre og vemodige poplåter som tar litt tid å komme inn i mens deres andre album Face Control som kommer ut i mars i år er en mer umiddelbar affære av fengende up beat låter hvor Perrys harde, elektroniske beats er mer fremtredende. Mens det var reiser i Skandinavia som inspirerte deres første album er det tydelig at deres turnevirksomhet i Russland og Øst-Europa har satt sine spor på oppfølgeren.

Live kommer låtene virkelig til sin rett og duoen har en tilstedeværelse på scenen som er få forunt. Vi spår at med utgivelsen av Face Control så kommer 2009 til å bli året da Handsome Furs virkelig trer fram fra skyggen av Wolf Parade og andre kanadiske indieyndlinger og endelig får den oppmerksomheten de fortjener.

www.myspace.com/handsomefurs

I WAS A KING:



Photobucket

Det har tatt helt av med kritikkene av indierockernes andre og selvtitulerte album, sjekk bare sekseren i Dagbladet: “Spørsmålet blir egentlig bare hvilken norsk artist – eller internasjonal sammenliknbar størrelse – som vil klare å toppe dette i løpet av 2009. I den grad det er mulig”. Den er spilt inn i samarbeid med medlemmer fra bl.a. Serena-Maneesh, Ladybug Transistor, Danielson og Sufjan Stevens.

www.myspace.com/iwasaking

HARRYS GYM:


Photobucket

Med sanger som omfavner de magiske øyeblikkene der Blonde Redhead og The Knife musikalsk berører hverandre – med en ubestemmelig insisterende tilstedeværelse. Selv etter at siste tone har fadet ut. Dette er organisk syntpop-poesi som smelter seg inn i bevissthetens musikalske nervesenter anført av Anne Lise Frøkedals uforglemmelige og ubeskrivelig innsmigrende stemme.

www.myspace.com/harrysgym


Plakatdesign: Chloe Lewis & Andrew Taggart
Legg til ekstern kalender…