”Splittrade, rotlösa, sjuka? Ur de skrivna ‘blandspråkens’ historia.”

Etter invitasjon fra Institutt for kulturstudier og orientalske språk vil
Prof. Dr. Dr. h.c. Lars Johanson fra Johannes Gutenberg-Universitetet i Mainz den 27. februar 2009 holde en gjesteforelesning med tittelen: ”Splittrade, rotlösa, sjuka? Ur de skrivna ‘blandspråkens’ historia.”

Lars Johanson (f. 1936) er en av verdens ledende forskere i tyrkiske språk, og har beskjeftiget seg med mange forskjellige aspekter ved både Tyrkia-tyrkisk og andre levende og døde tyrkiske språk. Han har også kommet med viktige bidrag til allmen språkvitenskap. Han har skapt skole med sine studier i aspekt, og de kriterier han har brukt og de kategorier han opererer med, brukes som modell av forskere i forkjellige språk verden over. Han er også kjent for sin såkalte kode-kopieringsteori, som omhandler mekanismer som gjør seg gjeldende når språk påvirker hverandre eller “låner” fra hverandre. Dette forskningsfeltet har også opptatt jubilanten i spesiell grad. Man behøver ikke være turkolog eller språkviter for å få utbytte av forelesningen, som vil bli holdt på svensk.

Gjesteforelesningen vil følges av feiring av Bernt Brendemoens 60-årsdag, først i auditoriet, så med en mottakelse.
“Bernt Brendemoen er en som skriver ordbøker til frokost (joakimp). Bare se her og her

Forelesningen og første del av feiringen vil finne sted i auditorium 2 i Sophus Bugges hus kl 14.15, og mottakelsen i kantinen i 12. etasje i Niels Treschows hus (HF-bygningen) umiddelbart etterpå, altså fra ca. kl. 15.15 og utover.
Yesss.

Legg til ekstern kalender…