Siderial : Sverre Schyberg Olsen

[Bilde]

Siderial

Åpening: torsdag 5. mars: kl. 18 – 20

Utstillingen er åpen fra 5. mars – 29. mars

Siderial er Sverre Schyberg Olsens tredje soloutstilling i Galleri A. I denne utstillingen videreutvikles og rendyrkes den nonfigurative utrykket med olje på aluminium. Denne teknikken ble først vist i forrige utstilling About Light. Dette er en arbeidsmetode som Sverre Schyberg Olsen har utviklet selv og som er lett gjenkjennelig i hans seneste arbeider. Sideral er et foreløpig høydepunkt i denne serien.

Tittelen på utstillingen, Siderial, referer seg til stjernenes posisjon i forhold til tid og rom med jorden som utgangspunkt. Denne astrofysiske referansen gir en pekepinn på universets størrelse og er ment som en påminnelse om hvor viktig de fysiske prosesser er på både makro og mikro nivå.

Referansepunktet til de fysiske fenomenene kommer også frem ved at bildene selv er laget ved hjelp av en kjemisk prosess. Det er sammenblandingen av oljen på aluminiumen som fremkaller bildet. Det optiske resultatet kan minne om kosmiske naturkrefter sett med et teleskop eller observasjon av organismer sett med et mikroskop.

Således bringer Sverre Schyberg Olsen vår oppmerksomhet til skjørheten for menneskets levevilkår, og at vår eksistens er underlagt de livsviktige prosessene som skjer i vår egen atmosfære og i universet.

Legg til ekstern kalender…