KJELL VARVIN: WELDED IRON AND OTHER DRAWINGS

Vi er glade for å kunne invitere til Kjell Varvins første separatutstilling hos oss.

Kjell Varvin (f. 1939) arbeider med tegning og maleri, men er mest kjent for sine skulpturer og installasjoner. Utstillingen fokuserer på en større gruppe skulpturer utført i sveiset stål gjennom de siste femten årene. Skulpturene presenteres i kombinasjon med et utvalg tegninger på finér. Utstillingen er den mest omfattende mønstringen av Varvins verk til nå.

Kjell Varvins verk har røtter i minimalismen og han betoner selv en tidlig innflytelse fra kunstnere som Donald Judd, Brice Marden og Sol Lewitt (som han senere også skulle jobbe som assistent for). Hans metode er imidlertid mer preget av improvisasjon og lek enn av planmessighet og perfeksjon. Han lar tilfeldigheter, innfall og uhell bli del av sine verk som han foretrekker å omtale som “forslag” heller enn “påstander”. Resultatet blir tegninger og skulpturer som har bevart sine imperfeksjoner og dermed også sin menneskelighet. Skulpturene kan ved første øyekast se ut som klassiske, modernistiske verk, men med bl.a. titlenes henvisning til hverdagslige observasjoner (som branntrapper i New York, et flipperspill eller spisebord) fremstår de som en oppdatert lek med en referanserikdom vi i det siste først og fremst har sett hos langt yngre aktører i det postmoderne feltet. Utstillingen oppleves som dagsaktuell, levert av en kunstner som debuterte i 1964.

Kjell Varvin har gjennom hele sin karriere drevet en omfattende utstillingsvirksomhet i inn- og utland. I de siste årene har han deltatt på større mønstringer som Skulpturbiennalen på Vigelandsmuseet og Tegnebiennalen på Kunstnernes hus og gruppeutstillinger som “Geometry as Image” på Robert Miller Gallery, New York og “Rykk tilbake til start”, 0047 (alle i 2008). Varvin gjennomførte sin seneste separatutstilling i Oslo på Tegnerforbundet, 2007.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt Erik Steen eller Nina Paus på telefon 22 55 09 54 eller besøk våre hjemmesider på www.eriksteen.no.

Legg til ekstern kalender…