Sjøfareren

Sharky er en alkoholisert mann som er kommet hjem for å ta seg av sin like alkoholiserte, dominerende og nylig blinde bror, Richard. Sharky prøver å holde seg unna alkoholen, men sliter når broren og hans kompiser Ivan og Nicky stadig kommer innom for å drikke.

Så dukker Ivan opp sammen med elegante, Mr. Lockhart. Sharky og Mr. Lockhart har møttes 25 år tilbake i fengselet, og nå står Sharky i gjeld til Mr. Lockhart. Mr. Lockhart foreslår at de to skal spille poker der utfallet avgjør om Sharky skal få leve eller dø. Men hva skjedde for 25 år siden, og hvem er egentlig Mr. Lockhart, Djeleven selv?

Sjøfareren er et sterk realistisk drama spekket med kjappe og komiske kommentarer fra en gjeng som stadig blir fullere, men det er én mann som ikke ser humoren i det hele og som kjemper for å beholde sjelen sin. Sharky opplever sin livs verste natt der utfallet av kortspillet avgjør om han havner i fortapelsen.

  • Conor McPherson er en irsk samtidsdramatiker med stor internasjonal suksess. Han har blitt nominert og vunnet flere priser for sine stykker. Sjøfareren er hans nyeste skuespill (2006) og er belønnet med både Olivier og Evening Standard Awards for beste stykke. Kritikerne elsket det da det ble spilt på Broadway i 2007, og betegnet det som McPhersons morsomste stykke.
  • Henrik Mestad spiller for første gang på DNS. Den erfarne skuespilleren har gjort en rekke store roller på Nationaltheatret, og i tillegg har han spilt i en flere filmer og TV-serier.

SJØFAREREN av Conor McPherson
-
Oversetter: Torstein Bugge Høverstad Regissør: Ola B. Johannessen Lysdesigner: Arne Kambestad Kostymedesign: Carle Lange Med: Henrik Mestad, Karl Bomann-Larsen, Jon Ketil Johnsen, Eirik del Barco Soleglad og Bjørn Willberg Andersen


Billetter:
Voksen: 250 Kr.
Student: 120 Kr.
Honnør: 150 Kr.
Grupper over 15 personer(Ikke internettsalg): 190 Kr.
BT-abonnent(Ikke internettsalg): 210 Kr

Legg til ekstern kalender…