Fafo-frokost: Lav tillit til det palestinske lederskapet.

Fafos nyeste meningsmåling på Vestbredden og i Gaza bekrefter inntrykket av at palestinerne har mistet tilliten til det palestinske lederskapet. Så godt som alle ønsker nye ledere i Fatah. Og selv om Hamas står sterkt, ville Fatah vunnet dersom det ble holdt valg nå. Mer enn noen gang ønsker palestinerne seg en samlingsregjering der både Hamas og Fatah er representert

Fafo har også kartlagt levekårene til befolkningen i Gaza etter Israels bombardement og invasjon i januar. Gjenoppbyggingen er i gang, men hindres av stengte grenser og svak økonomi. Mange sliter fortsatt med store traumer.

I slutten av februar og begynnelsen av mars gjennomførte Fafo et husholdssurvey i Gaza-stripen som undersøkte sosioøkonomiske forhold og hvordan folk var blitt berørt av krigen. I hvilken grad var folks hverdag fortsatt preget av krigshandlingene, spurte vi. Hva utgjorde folks fremste bekymringer og behov?

Parallelt foretok vi en spørreundersøkelse i Gaza-stripen og på Vestbredden som blant annet målte folks tillit til ledere og institusjoner, deres syn på relasjonen mellom Fatah og Hamas, oppfatning av bruk av vold og forhandlinger i forholdet til Israel, deres politiske preferanser og syn på tostatsløsning.

Fafo-forskerne Kristin Dalen og Åge A. Tiltnes presenterer hovedfunn fra de to undersøkelsene.


Frokost (håndmat, frukt og kaffe/te) serveres fra kl 08:15. Seminaret er gratis og varer fra 08:30-09:45.

Legg til ekstern kalender…