Hjemmesnekra elektronika på hjemmesnekra elektronikk

Kurs, foredrag og konserter med Terje Winther og Captain Credible på Aktivitetshuset Volt lørdag 18. april.

Terje Winther er sannsynligvis landets fremste guru innen analoge synthesizere. I 2008 holdt han kurs i å bygge sine egne analoge synthersizere på Volt. Nå kommer Terje tilbake, og denne gangen har han med seg mye av utstyret han har bygget til seg selv. Terje viser, forteller og demonstrerer sine fantastiske maskiner. En svært fornøyd deltaker på fjorårets kurs beskrev stilen til Terje som ”en Knut Jørgen Røed Ødegård uten ADHD”. Terje avslutter med en konsert. Musikken hans kan sammenlignes med gamle helter som Tangeringe Dream. Konserten blir også slippefest for Terjes nye cd.

Captain Credible befinner seg i en helt annen del av miljøet som driver med DIY-maskinmusikk. Han stiller med en rekke hjemmelagde elektroniske og mekaniske instumenter og kontrollere, Nintendo, stemmeforvrenger, sci-fi action og humor på grensen til stand up. Kapteinen leverte noen av de feteste, mest hysteriske og særpregete konsertene på årets Bylarm. NRK Ptre kvitterte med å sende den ene konserten i sin helhet på radio. Ingenting kan gå galt med en Nintendo, en mekanisk dokke som spiller trommer, en boks som heter Darth Father og sanger om Zombie Aliens. Kapteinen kommer selvsagt også til å vise, fortelle om og demonstrere utstyret sitt før han spiller konserten.

Det blir altså ikke bare konserter, men en unik anledning til å få med seg noe om både utstyret, byggingen av utstyret og hvordan det brukes.

Konserten er rusfri og åpen for alle over 13 år.

17.00 Workshop i bruk analoge synthesizere

Terje Winther hjelper til med å fikse eventuelle bugs på utstyret som ble bygget på fjorårets kurs, og prater ellers om bruk av utstyret. Åpent for spørsmål og diskusjoner på generell basis. Forhåndspåmelding. Påmelding til: [email protected] eller ring 67934445. Pris: 100 kr.

19.00 Konsert med Terje Winther og Captain Credible

Terje Winther og Captain Credible kjører hvert sitt sett bestående av demonstrasjon/foredrag med påfølgende konsert. Terje åpner og kapteinen avslutter. Konserten er rusfri og åpen for alle over 13 år. Pris: 50 kr. Sted: Aktivitetshuset Volt, Skårersletta 60., 1471 Lørenskog

Legg til ekstern kalender…