FLAGGERMUSEN Av Strauss / Haffner / Genée

Under et maskeball lar rikmenn, prinser og baroner det gå sport i å lure hverandre ut på glattisen. Det handler om erotikk, hevn og romantikk … men for publikum mest av alt om musikk.

Når regissør Runar Hodne overfører Flaggermusen til teaterscenen, har han sin egen tilnærming til både stoffet og musikken. Han ønsker å speile vår tid i den wienerske ultradekadansen.

– Stykket utspiller seg i et miljø der kjærligheten er erstattet av spillet om kjærligheten. De langvarige verdiene er erstattet av kortvarig glede. Alt er et spill. Alt er champagne, sier Hodne. – Vi skal problematisere det moralske forfallet som skildres, men uten at forestillingen blir en dirrende pekefinger av den grunn. Det blir også en feiring av umoralen, sier regissøren.

Musikken er også sentral i Nationaltheatrets oppsetning av Flaggermusen – om enn i en litt annen form og med annen instrumentering. Store kor og orkestral finesse er erstattet av skuespillere som synger, plystrer og spiller instrumentene selv. En enslig pianist blir det eneste faste orkesterinnslaget.

Medvirkende: Ole Johan Skjelbred, Andrea Bræin Hovig, Ingar Helge Gimle, Jan Gunnar Røise, Marian Saastad Ottesen, Frøydis Armand, Lasse Lindtner / Christian Skolmen, Heidi Goldmann og Per Christian Revholt.

Legg til ekstern kalender…