JUICY: DIAMOND D (US - D.I.T.C.) & SADAT X (US - BRAND NUBIAN)

DiamondSadatWeb

Juicy-duoen Chris Stallion & Patski Love kan trygt sies å være i det legendariske hjørnet om dagen, og følger opp de to siste historiske Juicy-kveldene som har vært gjestet av legendene Kid Capri og Too Short med to nye legender fra Bronx i New York.

Diamond D Underskog

Diamond D er kjent som Grammy-vinnende produsent, rapper og grunnleggende medlem av crewet D.I.T.C. (Lord Finesse, Showbiz & AG, Fat Joe, Big L, O.C. og Buckwild), men startet før alt dette opp som DJ’en til Jazzy Jay tidlig på 80-tallet. Allerede i 1988 ga Diamond D sammen med MC Rob ut singelen “I’m Not Playing” med deres gruppe Ultimate Force, men da albumet aldri kom ut tok Diamond med seg låtene sine til det som senere skulle bli det klassiske albumet “Stunts, Blunts & Hip-Hop” (et album Patski Love holder som ett av de 10 beste hip hop-albumene i historien). Albumet kom ut i 1992, og det var her verden for første gang fikk høre Fat Joe og Big L på plate.

I 1997 fulgte Diamond D opp med albumet “Hatred, Passions & Infidelity” som ble gjestet av bl.a. Busta Rhymes, Phife Dawg og Pete Rock. Når han ikke har jobbet med sine egne album har Diamond holdt seg opptatt med å produsere nesten hele Fat Joe sitt debut-album; “Represent”, The Pharcyde “Group Therapy”, KRS-One “Build Ya Skillz” og “Squash All Beef”, Tha Alkaholiks “The Next Level”, Xzibit “Bird’s Eye View” og ikke minst Fugees “The Score” som han også vant Grammy-pris for. Diamond D regnes som den første produsenten og rapperen som klarte å lykkes på både øst- og vestkyst hip hop-scenen, og har også produsert låter for Busta Rhymes, Mos Def, Too Short, Jay-Z, Outkast, Pharoahe Monch, D.I.T.C., Brand Nubian, Sadat X, Queen Latifah, Organized Konfusion og mange, mange fler. Diamond sitt hittil siste album “The Huge Hefner Chronicles" kom ut i 2008, og viser at legenden fortsatt holder koken etter over 30 år!

Sadat X Underskog

Sadat X er en av de tre medlemmene i den legendariske hip hop-gruppen Brand Nubian med Grand Puba og Lord Jamar som sammen var en av de største gruppene i hip hopens gullalder sent på 80-tallet og tidlig på 90-tallet. Ved siden av sine 6 gruppealbum med Brand Nubian har Sadat gitt ut 5 soloalbum. Det første, og det mange mener er det beste av hans soloalbum, “Wild Cowboys”, kom ut i 1996 og hadde med periodens største produsenter Pete Rock, Da Beatminerz, Showbiz, Buckwild og selvfølgelig Diamond D.

Derek Murphy, som Sadat X egentlig heter, er kjent for sin unike og distinkte stemme, og er ikke umulig favorittrapperen til favorittrapperen din. Sadat er også kjent for sitt politiske engasjement og samfunnsproblemer er ofte tema i låterne hans. På Soundbombing 2 albumet på Rawkus Records i 1999 slo Sadat X seg sammen med en annen samfunnskritisk rapper, nemlig Common, på den fantastiske låta “1-9-9-9”. Sadat har også gjestet låter med A Tribe Called Quest, The Notorious B.I.G., Nas, KRS-One, Beanie Sigel, Big L, House Of Pain, Kid Capri, Sean Price, Kool Keith og utallige fler. I slutten av 2008 slapp han “Generation X”, og 3 dager etter opptredenen på Juicy slipper Sadat X sitt nye album “Brand New Bein’” med gjester som bl.a. Grand Puba, Lord Jamar, KRS-One, Rahzel, Buckshot, CL Smooth og Craig G.

Når disse to legendene entrer scenen på Blå med Juicy er det for å lage fest som det best kan gjøres på New York-vis! Diamond D tar kontroll over platespillerene og en mikrofon mens Sadat X tar over den andre mikrofonen. Det blir fest, fest, fest med den beste hip hop musikken som finnes, og du burde befinne deg på dansegulvet!

Mer musikk & info på:
http://www.myspace.com/therealdiamondd
http://www.myspace.com/sadatx
http://www.clubjuicy.no/

Legg til ekstern kalender…