Pinhole Day

(Orginalt skrevet av Øyvind Dahle for foto.no)

Årets Pinhole Day går av stabelen denne søndagen kl 10 – 14 i OKKs lokaler (Borggt 2B). Arrangementet passer for alle (også nybegynnere) og det blir felles lunch! Film leveres, betales og hentes leveres hos LabDoka (tidligere Redlab).

Påmelding til Øyvind Dahle på mobil 915 85 640 eller [email protected]
Pris: 100 kr til materiale og matinnkjøp, halv pris for medlemmer

Ta med en lystett boks for å lage ditt eget pinhole kamera: Et klappkamera for 120-film er fint til vidvinkel hvis du på forhånd har fjernet linse og belg. En ren kakeboks/treeske/kaffeboks går bra. Vi har en boks hvis du ikke finner noe. Ta også med et kamera som du kan måle lyset med, digitalt eller analogt. Det beste er om du har med et kamerahuslokk til speilrefleks, så skal du få hjelp til å lage et ypperlig pinholekamera. Flere vil ha med
storformatkamera, med og uten linser! Finn inspirasjon ved å se bilder som ikke er mulig å få til annet enn ved stor film og/eller liten blender~=nålehull= pinhole. Labdoka holder oppe fra kl 13, og kan ta i mot ubegrenset med fargefilm for fremkalling.

Tidspunkt er avhenging av deltakerenes ønsker:
9:00 Oppmøte for de som skal forberede flere mørkerom,lunsj, verktøy og materialer.
10-11 Lage pinhole til å ta bilde gjennom (kamera).
11-12 Ut å ta bilder.
13-14 Levere fargefilm på Labdoka (Schweigaardsgt 34D). Ferdig på 1,5 timer.

Ta pinholebilder denne dagen! www.pinholeday.org inviterer alle til å laste opp et pinholebilde tatt 26. april. Scan bildet på en flatbed-scanner alt. via et digitalt kamera, – last det opp før 31. mai og bli en del av galleriet.

Legg til ekstern kalender…